VELIKE BROJKE

U Srbiji 26.738 zaraženih, od prvog dana epididemije testirano je 703.246 ljudi

Hina

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Krizni stožer srbijanske vlade potvrdio je u utorak 287 novih slučajeva zaraze, te prijavio sedmero umrlih od covida 19BEOGRAD – Srbija bilježi blagi pad broja zaraženih koronavirusom, te manje oboljelih na bolničkom liječenju i na respiratorima, ali su brojevi novozaraženih i dalje troznamenkasti, pokazuju u utorak posljednji podaci srbijanskih zdravstvenih vlasti.


Krizni stožer srbijanske vlade potvrdio je u utorak 287 novih slučajeva zaraze, te prijavio sedmero umrlih od covida 19.


Na bolničkom je liječenju 3.430 oboljelih, a 143 pacijenta su na respiratorima, što je pad u usporedbi s prethodnim danima kad su 162 oboljela bila na umjetnom disanju, a 4.305 ih je bilo na hospitalizirano.
Od prvog dana epidemije u Srbiji 6. ožujka testirano je 703.246 uzoraka, potvrđeno je ukupno  26.738‬ zaraženih, a umrlo je  605 oboljelih.


Na popisu hospitaliziranih su i četiri trudnice te 11 djece.


Članica Kriznog stožera dr. Darija Kisić-Tepavčević konstatirala je da je nastavljena tendencija smanjenja broja oboljelih, a da je najviše zaraženih i dalje u Beogradu i Novom Sadu, dok se blagi rast broja oboljelih bilježi i u Subotici.