Koronavirus

U Sloveniji raste broj novozaraženih, veliko žarište u jednom peradarskom poduzeću

Hina

Foto Reuters

Foto ReutersU Sloveniji je u zadnja 24 sata na 2288 testiranih potvrđeno  111 zaraženih koronavirusom, a umro je još jedan pacijent od covida-19, objavila je u nedjelju slovenska vlada u tvitu.


To što broj zaraženih i dalje ostaje iznad sto epidemiolozi ocjenjuju zabrinjavajućim i smatraju da neće padati niti idućeg tjedna.S novim zarazama zabilježenim u zadnja 24 sata ukupni broj potvrđenih infekcija od početka epidemije povećao se na 4420 od čega je aktivnih slučajeva 1255, a broj umrlih povećao se na 142.


U bolnicama je 66 oboljelih, što je jednak broj kao i prethodni dan, ali je za tri pacijenta povećan broj onih koji su na intenzivnom liječenju i sada ih je 13, većina na respiratorima.
Najveći broj novih zaraza u zadnja 24 sata potvrđen je u Ljubljani (28), zatim u općini Pivka na zapadu zemlje gdje je veliko žarište u istoimenom peradarskom poduzeću.


U zadnja 24 sata potvrđeno je šest novozaraženih u domovima za starije, te tri infekcije među djelatnicima u zdravstvu.


Uz pooštravanja epidemioloških mjera u radnim sredinama, školama i na otvorenim javnim površinama, gdje je od kraja tjedna također obvezno nošenje maski, slovenska vlada odredila je i propis po kojemu lokali smiju raditi najkasnije do 22.30 sati, čime se nastoji smanjiti širenje virusa.