Zaletio se među ljude

Tragedija na autoputu: Umrla jedna od dviju prosvjednica koje je udario automobil u Seattleu

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Seattle je bio poprište brojnih prosvjeda, od kojih su se neki održali na međudržavnim autocestama, od ubojstva Georgea Floyda 25. svibnjaDvije prosvjednice u Seattleu udario je u subotu jureći automobil koji se zaletio u gomilu prosvjednika na autoputu, nanijevši im ozljede koje su prouzročile smrt jedne i teško stanje druge žene.


Seattle je bio poprište brojnih prosvjeda, od kojih su se neki održali na međudržavnim autocestama, od ubojstva Georgea Floyda 25. svibnja.


Summer Taylor umrla je u subotu navečer u bolnici Harborview, rekla je Reutersu glasnogovornica bolnice Susan Gregg, dodavši da je Diaz Love, druga ozlijeđena prosvjednica, na odjelu intenzivne njege.
Policija je priopćila da je vozač automobila, 27-godišnjak iz Seattlea, uhićen na mjestu nesreće i nalazi se u pritvoru.


“Istraga je i dalje u tijeku. U ovom trenutku ne smatramo da droga ili alkohol imaju veze s tim”, navodi policija.


Istražitelji ne znaju je li se vozač namjerno zaletio u prosvjednike.


Videozapis incidenta objavljen na društvenim mrežama prikazuje bijeli automobil koji ubrzava na Interstate-5, zatim skreće kako bi izbjegao kombi koji je tako parkiran da blokira kolnik i vozi prema maloj skupini uspaničenih prosvjednika koji se pokušavaju razbježati.


Vidi se da automobil udara dvije osobe, koje su zatim preletjele preko njegova krova i pale na tlo.