Rusija

Putin zbog zaštite od koronavirusa izgradio poseban dezinfekcijski tunel iz svoje rezidencije

Hina

Reuters

Reuters

Demonstracijska snimka tunela koju je objavila RIA u utorak prikazuje ljude sa zaštitnim maskama kako prolaze kroz njega dok ih prska dezinficijens sa stropa i sa straneRuskog predsjednika Vladimira Putina od novog koronavirusa štiti posebni dezinfekcijski tunel kroz koji moraju proći svi koji mu dolaze u posjet u rezidenciju pored Moskve, izvijestila je novinska agencija RIA.


Posebni tunel, koji je proizvela ruska tvrtka sa sjedištem u gradu Penzi, postavljen je u Putinovoj službenoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu.


Demonstracijska snimka tunela koju je objavila RIA u utorak prikazuje ljude sa zaštitnim maskama kako prolaze kroz njega dok ih prska dezinficijens sa stropa i sa strane.
Ruska novinska agencija opisala je dezinficijens kao fini oblak tekućine koji prekriva odjeću ljudi i bilo koji izloženi dio gornji dio tijela.
Dmitrij Peskov, Putinov glasnogovornik, rekao je u travnju da svi koji se sastaju s Putinom moraju proći testiranje na novi virus. Mjesec dana kasnije, Peskov je rekao da je zaražen.


Rusija bilježi više od 500.000 slučajeva zaraze, treći najviši broj u svijetu nakon Brazila i SAD-a, a to pripisuje programu masovnog testiranja.


Dosad su u Rusiji od posljedica koronavirusa umrle 7284 osobe – manje nego u mnogim drugim zemljama. Kritičari sumnjaju u točnost podataka o broju mrtvih.