STROGE MJERE

Njemačka pokrajina vraća “lockdown”, sve je opet kao na početku korona krize

Hina

Reuters

Reuters

Trenutno je u ovom okrugu na sjeverozapadu Njemačke oko 7.000 građana u karanteni. Oni su povezani s mesoprerađivačkom industrijom Toennies gdje je prije nekoliko dana među radnicima izbila epidemija koja se brzo proširila i na ostatak gradaBERLIN – U okrugu Guetersloh na zapadu Njemačke su nakon naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom ponovno uvedene stroge mjere ograničenja kakve su vladale na početku uvođenja mjera u ožujku.


“Vlada savezne pokrajine Sjeverna Rajna – Vestfalija će za cjelokupni okrug Guetersloh naložiti lockdown”, rekao je u utorak premijer savezne pokrajine Sjeverna Rajna- Vestfalija Armin Laschet.


On je objasnio da su ponovne stroge mjere ponovno uvedene kako bi se “smirila situacija” i omogućila pojačana testiranja građana. Za sada je “lockdown” uveden do kraja mjeseca a po potrebi se može i produljiti.
“Lockdown će biti ukinut čim se za to ponovno stvore uvjeti”, rekao je Laschet.


Trenutno je u ovom okrugu na sjeverozapadu Njemačke oko 7.000 građana u karanteni. Oni su povezani s mesoprerađivačkom industrijom Toennies gdje je prije nekoliko dana među radnicima, koji velikim dijelom dolaze iz Rumunjske i Poljske, izbila epidemija koja se brzo proširila i na ostatak grada.


Državni epidemiološki institut Robert Koch pretpostavlja da se zaraza brzo razvila zbog skučenih stambenih uvjeta u kojima žive radnici s istoka Europe.


Kao mogući uzrok ubrzanom širenju virusa se navodi i snižena temperatura u najvećoj njemačkoj klaonici što omogućava i lakše formiranje aerosola.


Kao reakciju na uvođenje strogih mjera borbe protiv širenja koronavirusa, savezna pokrajina Bavarska, koja slovi kao turistička destinacija unutar Njemačke, ja netom uoči početka ljetnih praznika u najmnogoljudnijoj njemačkoj saveznoj pokrajini Sjeverna Rajna – Vestfalija, zabranila ugošćenje gostiju iz okruga Gutersloh.