Epidemija ne jenjava

Najveći broj dnevno zaraženih u Francuskoj od kraja svibnja

Hina

REUTERS

REUTERS

Ukupno je, od izbijanja pandemije, potvrđeno 194.029 slučajeva zaraze koronavirusom u FrancuskojU Francuskoj je u srijedu potvrđen najveći broj novozaraženih u posljednja dva mjeseca, njih 1.695, što je ujedno i sedmi dan za redom u kojemu je broj zaraženih bio veći od 1.300, a takav niz nije zabilježen od kraja travnja, kada je zemlja bila u karanteni.


U kolovozu je prosječno u Francuskoj 1.222 zaraženih, što je gotovo trostruko više od 435 u srpnju, ali dvostruko manje od 2.585 u travnju, kada je pandemija bila u naletu.


Najveća francuska ljetovališta nametnula su obvezno nošenje maski na otvorenom, dok je u nekim mjestima ograničen pristup plažama.
Očekuje se da će uskoro pariške vlasti nametnuti obvezno nošenje maski na obali Seine i oko Kanala Saint-Martin, kao i u drugim, za turiste, popularnim mjestima.


Ipak, broj pacijenata hospitaliziranih na intenzivnoj njezi smanjio se za četiri, na 384.


Broj hospitaliziranih također je pao za 14 te je ukupno u Francuskoj hospitalizirano 5.148 osoba.


Na vrhuncu pandemije, 8. travnja, na odjelima intenzivne njege bilo je hospitalizirano 7.148 osoba, dok je na liječenju u bolnici najviše ljudi bilo 14. travnja, njih 32.292.


Potvrđena je smrt devet osoba u srijedu te je ukupno u Francuskoj umrlo 30.305 osoba, pri čemu je Francuska sedma na svijetu po broju umrlih.


Ukupno je, od izbijanja pandemije, potvrđeno 194.029 slučajeva zaraze koronavirusom u Francuskoj.