Njemačka

Najstariji zanat u borbi za goli život: ‘Nije opravdano više zatvarati bordele i braniti prostituciju’

Hina

Foto iStock

Foto iStock

S obzirom na činjenicu da opada širenje zaraze koronavirusom diljem zemlje industrija koja nudi seksualne usluge mora biti u mogućnosti »ponovno zaraditi primanja i ponuditi klijentima dobru uslugu koja je ljudska i za njih vrlo važna«, navodi se u pismuUdruga koja okuplja djelatnike u njemačkoj industriji seksa pozvala je da se ukinu restriktivne mjere koje se odnose na njezin rad, a donesene su zbog pandemije koronavirusa.


Nije opravdano više zatvarati bordele i braniti prostituciju, objavila je udruga u pismu upućenom na adrese 16 članova njemačkog parlamenta koji su nedavno pozvali na zabranu plaćanja seksualnih usluga.


S obzirom na činjenicu da opada širenje zaraze koronavirusom diljem zemlje industrija koja nudi seksualne usluge mora biti u mogućnosti »ponovno zaraditi primanja i ponuditi klijentima dobru uslugu koja je ljudska i za njih vrlo važna«, navodi se u pismu.
Tijekom krize s koronavirusom takva usluga mogla bi biti »od egzistencijalne važnosti« za klijente, navodi njemačka udruga djelatnika seksualne industrije.


Utvrđen je i detalja plan higijenskih mjera te je predstavljen političarima.


Udruga nadalje ističe da seksualni djelatnici posebno zainteresirani za higijenu i svoje zdravlje s obzirom da je to »njihov kapital«.