Prvo "konsolidacija"

Indonezija zatvorena za strane turiste do kraja godine

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Vlada je to objavila u trenutku kada se zaraza novim koronavirusom i dalje ubrzano širi, nakon što su ublažene restriktivne mjere i ponovno pokrenuto gospodarstvo.Indonezija neće primati strane turiste do kraja godine i usredotočit će se umjesto toga na privlačenje domaćih gostiju, rekao je u četvrtak indonezijski ministar.


„Izgleda da nećemo primati strane turiste do kraja godine. Prvo ćemo se samo konsolidirati”, rekao je Luhut Pandjaitan, ministar za pomorske poslove i ulaganja, u govoru na virtualnom poslovnom forumu.


Vlada je to objavila u trenutku kada se zaraza novim koronavirusom i dalje ubrzano širi, nakon što su ublažene restriktivne mjere i ponovno pokrenuto gospodarstvo.
To znači da regionalne vlasti Balija moraju odustati od plana da otvore otok za strane turiste 11. rujna.


Bali je u srpnju otvorio svoje turističke destinacije za mještane i domaće turiste.


Pandjaitan je rekao da će se vlada usredotočiti na privlačenje domaćih turista koji bi ubuduće trebali ostvarivati 70 posto turističkog prometa.


Indonezijska vlada zabranila je u ožujku strancima ulaske u zemlju u sklopu mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, osim nužnih i službenih putovanja.


Indonezijski ministar vanjskih poslova Retno Marsudi rekao je novinarima u četvrtak da su Indonezija i Južna Koreja dogovorile uspostaviti koridor za nužna poslovna putovanja od 17. kolovoza, ali ne i za turizam.


Prvi takav aranžman uveden je 29. srpnja s Ujedinjenim Arapskim Emiratima.