TOTALNA NEODGOVORNOST

Đoković na udaru teških kritika, igrači traže njegovu ostavku: “Ovo u Zadru je horor show”

Hina

Foto Zvonko Kucelin, Zadarski list

Foto Zvonko Kucelin, Zadarski list

"Odluka o održavanju turnira je bila tvrdoglava. Dečki želim vam što brži oporavak, međutim ovo se događa kada zanemarite sve protokole. Ovo nije šala," napisao je Kyrgios. Oglasila se i legendarna američka tenisačica i osvajačica 18 Grand Slam naslova Chris Evert. "Totalni fizički kontakt, bez maski za lice, čak su i navijači bili bez maski... Ne razumijem."ZAGREB – Najbolji tenisač svijeta Srbin Novak Đoković nalazi se na udaru brojnih kritika nakon što se nekoliko tenisača, među kojima je i on, zarazilo koronavirusom na tenisom Adria Touru.


Na Adria turneji su se zarazila četiri tenisača Srbi Novak Đoković i Viktor Troicki, Bugarin Grigor Dimitrov, te naš tenisač Borna Ćorić. Zaraženi su i Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.


Sportski svijet je glasno kritizirao ravnodušnost organizatora i nepoštovanje higijenskih protokola, pune tribine na turneji, opuštenost igrača i navijača na turnirima, ne pridržavanje odgovornog socijalnog distanciranja, nekorištenje zaštitnih maski…
Igrači su se rukovali, grlili, igrali košarku, pozirali za fotografije, zabavljali se na večerama i u noćnim klubovima.


Prema pisanju Sport Illustrateda, dio tenisača je zatražio njegovu ostavku na mjestu predsjednika Savjeta ATP igrača jer se kao organizator Adria Toura ponio nemarno i neodgovorno nepoštujući liječničke preporuke.


Odluku o održavanju turnira, na način kako je to bilo u Beogradu i Zadru, osudio je i ‘zločesti dečko’ svjetskog tenisa Australac Nick Kyrgios.


“Odluka o održavanju turnira je bila tvrdoglava. Dečki želim vam što brži oporavak, međutim ovo se događa kada zanemarite sve protokole. Ovo nije šala,” napisao je Kyrgios.


Oglasila se i legendarna američka tenisačica i osvajačica 18 Grand Slam naslova Chris Evert.


“Totalni fizički kontakt, bez maski za lice, čak su i navijači bili bez maski.. Ne razumijem.”


Brazilski tenisač Bruno Soares poručio je kako je ovo “horor show” te kako je Đoković pokazao ogromnu nezrelost i neodgovornost.


ATP je poželio igračima i osoblju koji su pozitivni na COVID-19 brz oporavak, ali i pozvao na “strogo pridržavanje odgovornog socijalnog distanciranja” kako bi se ograničilo širenje virusa.