Pandemija

Broj umrlih u Latinskoj Americi premašio sto tisuća osoba, neke zemlje bilježe i rekordan broj slučajeva

Hina

Reuters

Reuters

Meksiko je u utorak zabilježio 6288 novih slučajeva infekcije i 793 nova smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom, priopćilo je tamošnje ministarstvo zdravstvaBroj umrlih od koronavirusa u Latinskoj Americi u utorak je premašio sto tisuća, dok je Meksiko zabilježio najveći broj zaraženih u jednom danu, pokazuju podaci agencije Reuters.


Meksiko je u utorak zabilježio 6288 novih slučajeva infekcije i 793 nova smrtna slučaja uzrokovana koronavirusom, priopćilo je tamošnje ministarstvo zdravstva.


Meksiko je druga najpogođenija zemlja u toj regiji nakon Brazila, gdje je sudac naredio predsjedniku Jairu Bolsonaru da mora nositi masku u javnosti nakon što je taj desničarski populist bio bez maske na dva politička skupa u prijestolnici.
Brazil je u utorak zabilježio 1,374 nove smrti čime je ukupan broj umrlih porastao na 52,000. Zabilježeno je i 39,436 novih slučajeva zaraze te više od 1,1 milijuna ukupno zaraženih.


Virus je u porastu i u Srednjoj Americi, gdje je u Guatemali prvi put zabilježeno više od 700 slučajeva zaraze. U toj je zemlji s 35 nova smrtna slučaja ukupan broj umrlih porastao na 582.