Potresna ispovijest

Zagrepčanki stan stradao u potresu, sad je uništen u poplavi: “Bježala sam bosa s bebom u naručju”

Portal Novi list

Jaka kiša izazvala je poplave po Zagrebu / Foto Sanjin Strukić, Pixsell

Jaka kiša izazvala je poplave po Zagrebu / Foto Sanjin Strukić, Pixsell

Prvo smo djecu spašavali. Posebno sam se uplašila za najmlađeg jer je voda već doprla do madraca u krevetiću. Susjedi su odmah uskočili pomoći nam, opisala jeMnogi, pogotovo suterenski stanovi, poplavljeni su u sinoćnjem snažnom nevremenu koje je pogodilo Zagreb. U šest sati na Zagreb se sručilo 90 do 100 listara kiše. Dio ulica je bio pod vodom, promet prekinut, a neki ljudi su morali napustiti poplavljene stanove.


Gospođa S.B. kroz suze je za RTL ispričala da joj je u nekoliko minuta cijeli stan bio pod vodom.


”Sve nam je uništeno. U jednom trenutku je samo voda krenula nadirati u stan odasvud. Izgleda su cijevi popucale. Šikljalo je iz tuša, iz WC-a, kuhinje, šahta… U nekoliko minuta je cijeli stan bio pod vodom”, kroz suze priča S.B.
Voda je ušla i u utičnice: “Laptop nam je izgorio. Molili smo Boga da nas struja ne ubije”.


Ona i suprug sa četvero male djece žive na zagrebačkim Sveticama. Nastarije dijete ima četiri godine, jedno ima dvije, a bebi su tek tri mjeseca. Bila je u visokom stupnju trudnoće kada se dogodio potres.


”I u potresu smo stradali. Srećom, suprug je uspio popraviti štetu, a sad ovo. Život mi je uništen. Što sam ja Bogu skrivila? U nekoliko minuta smo ostali bez svega. Ja sam doslovno bosa jer nisam stigla niti jedne tenisice ponijet”, govori nesretna majka u očaju.


Stan su potpuno renovirali u proteklih godinu dana, a sada im je, kaže, sve uništeno.


”Prvo smo djecu spašavali. Posebno sam se uplašila za najmlađeg jer je voda već doprla do madraca u krevetiću. Susjedi su odmah uskočili pomoći nam. Vatrogasci su brzo došli, ali ništa nismo mogli spasiti. Bosa sam s bebom u naručju bježala”, opisala je nesreću koja ju je snašla.


Ubrzo su po obitelj došli kumovi iz Gajnica kod kojih će ona neko vrijeme ostati s bebom jer još doji, a preostalo troje djece je smješteno kod bake, javlja RTL.