Stožer

U tri hrvatske županije uvedene strože mjere za svadbe i okupljanja

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Na snagu stupaju nove odluke u Varaždinskoj, Šibensko-kninskoj i Virovitičko-podravskoj županijiNa prijedlog stožera civilne zaštite Virovitičko – podravske, Šibensko – kninske i Varaždinske županije, Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio odluke vezane uz svadbe i okupljanja.


U Varaždinskoj županiji na svadbama će smjeti biti do stotinu ljudi. Trajanje te mjere je 30 dana. Odluka stupa na snagu 31. kolovoza.


U Šibensko-kninskoj županiji na svadbama može biti do 50 ljudi, iznimno do stotinu. Svečanosti mogu trajati najdulje do 2 sata.
Na sahranama može biti do 50 ljudi. Maske su obavezne u svim zatvorenim prostorima u kojima se obavljaju javne ili gospodarske djelatnosti te manifestacije, kulturni i drugi programi, vjerska i druga društvena okupljanja.


Zabranjuju se posjeti domovima za starije i drugim sličnim ustanovama. Mjere stupaju na snagu 31. kolovoza u trajanju od 30 dana.


U Virovitičko-podravskoj županiji uvodi se ograničenje svadbi u trajanju od 14 dana. Na svečanostima može biti najviše 50 ljudi, a ova odluka provodi se od 31. kolovoza.