ODLAZAK

U KBC-u Rijeka umro Rajko Dujmić

P. N.

Rajko Dujmić / Foto: D. JELINEK

Rajko Dujmić / Foto: D. JELINEK

Skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili Rajko Dujmić (65) prošlu je srijedu teško stradao kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provalijuUmro je Rajko Dujmić. Neslužbeno je našem listu ova informacija potrđena iz riječke bolnice, gdje se glazbenik nalazio u teškom stanju nakon prometne nesreće u Ravnoj Gori.


Rajko Dujmić umro je u bolnici u Rijeci u dobi od 65 godina.


Skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili prošlu je srijedu teško stradao kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkoga Kliničkoga bolničkog centra (KBC).
Policijska uprava primorsko-goranska tada je izvijestila, ne navodeći identitet, da je 65-godišnji vozač osobnog automobila Volkswagen Tiguan zagrebačkih registracijskih oznaka u Ravnoj Gori sletio s kolnika.


Kako je pisao naš list, Dujmić je upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen Tiguan, zagrebačkih registarskih oznaka, u smjeru Mrkoplja u jednom trenutku sletio s kolnika. Očevidom je utvrđeno da je dolaskom u Ravnu Goru, ulica Kosa, u nepreglednom zavoju izgubio nadzor nad vozilom te sletio s kolnika i pao s vozilom u provaliju dubine oko 11 metara.


Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u KBC Rijeka na medicinsku obradu gdje su mu bile dijagnosticirane teške ozljede.


Prema informacijama iz KBC-a Rijeka u četvrtak ujutro zbog zadobivenih teških ozljeda Rajko Dujmić je smješten u Jedinicu intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka.


Njegova supruga je prije nekoliko dana na društvenim mrežama napisala da je Dujmić u komi i pozvala sve da se pomole da što prije izađe iz kome.


Dujmić će ostati zapamćen po nizu vječnih hitova i pjesama po kojima će ga se još dugo pamtiti.


“Za dobra stara vremena”, “Diridonda”, “Reci mi tiho, tiho”, “Čuješ li me jel’ ti drago”, “Šuti moj dječače plavi”, “Tako je malo riječi palo”, “Najdraže moje”, “Tonka” i “Milena”, samo su neke od njih.


Novi fosili
Foto Arhiva/NL


Dujmić je rođen 7. kolovoza 1954. u Zagrebu. Glazbeno obrazovanje stekao je u Zagrebu u Muzičkoj školi Vatroslav Lisinski te na Pedagoškoj akademiji. Počeo je svirati klavijature u rock sastavima Grupa Marina Škrgatića, Crno bijeli, Klan i Zlatni akordi.


Od 1978. do 1990. intenzivno je radio s grupom Novi fosili s kojom je imao milijunske naklade nosača zvuka i brojne glazbene hitove. Istovremeno je radio i s grupama Srebrna krila i Riva, s kojom je ostvario pobjedu na natjecanju za pjesmu Eurovizije 1989. godine.


Uz prvu nagradu za Euroviziju, osvojio je brojne festivalske nagrade, dva puta nagradu “Zlatna ptica” za najvišu nakladu prodanih nosača zvuka te Diskografsku nagradu “Porin” za životno djelo (2013.) te je bio pobjednik na više domaćih i inozemnih festivala.


In memoriam na HRT-u

U povodu smrti našeg istaknutog skladatelja i hitmejkera Rajka Dujmića, HRT će večeras na svom Drugom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV2) emitirati In memoriam program od 20 sati do 22:30. U sklopu toga prikazat će se dokumentarni fim Tonija Volarića “Zauvijek skladatelj – Rajko Dujmić”, koncert Novih fosila iz 1984. godine, te emisija “8. kat” u kojoj je gostovao legendarni skladatelj.