Zahlađenje

Stigla dugo najavljivana promjena vremena: ‘Moguće poplave, pijavice i tuča, ali i prvi snijeg ove jeseni’

P. N.

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Večeras će prodrijeti i hladniji zrak sa sjeverozapada Europe, pa u noći na subotu i u subotu ujutro može zalepršati malo snijega na Velebitu, Dinari, što bi bio prvi ovosezonski snijegPrvi kišni val stigao je do naših krajeva i prilično je jaka oborina s grmljavinom na dijelu Jadrana, gdje je i vjetrovito. Mogući su udari i do 90 km na sat, prvo južnjaka i juga, a poslijepodne i jugozapadnjaka. Ovo je tek početak, jer će tek noćas doći do ciklogeneze u Genovskom zaljevu, i ciklona će se u subotu naći nad Jadranom, a to znači još kiše i pljuskova, kao i grmljavine nad Jadranom, navodi meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.


Ona najavljuje moguće izraženije nevere, tijekom kojih može pasti velika količina kiše, koja može uzrokovati bujične poplave. S obzirom na nestabilnu situaciju, mogu se formirati i pijavice.


Jače nevrijeme lokalno je moguće i na kopnu, gdje može biti tuče. Navečer i u unutrašnjosti treba računati na dosta kiše u središnjim i sjevernim predjelima.
Večeras će prodrijeti i hladniji zrak sa sjeverozapada Europe, pa u noći na subotu i u subotu ujutro može zalepršati malo snijega na Velebitu, Dinari, što bi bio prvi ovosezonski snijeg, piše N1.