Dan policije

Riječki policajac Zahid Habibović nagrađen jer je skočio u hladno more i spasio život

Vladimir Mrvoš

Foto MUP

Foto MUP

Godišnja nagrada za pojedinca uručena je Zahidu Habiboviću iz Interventne jedinice policije RijekaPovodom Dana policije i blagdana njenog zaštitnika sv. Mihovila, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, uručio je 117 djelatnica i djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova, Spomenicu domovinske zahvalnosti za časnu i uzornu službu.


Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović istaknuo je kako je ova godina bila prepuna izazova za sve, pa tako i za hrvatsku policiju. Pod okriljem Ministarstva unutarnjih poslova nalazi se i sustav civilne zaštite, koji je bio uvelike angažiran, pogotovo u vrijeme sprječavanja širenja epidemije bolesti COVID-19 u Hrvatskoj.


Spomenice domovinske zahvalnosti dobili su i policajci Policijske uprave primorsko-goranske: Nina Gregović, Anđa Cindrić, Igor Baraba, Tomislav Horvat, Marko Božić i Goran Popović.

Povodom Dana policije i blagdana sv. Mihovila na Policijskoj akademiji u Zagrebu održana je prigodna svečanost i obilježeno 30 godina postojanja hrvatske policije. Prigodnoj svečanosti nazočio je načelnik Policijske uprave primorsko-goranske Tomislav Dizdar i petero nagrađenih policijskih službenika, koji su se u protekloj godini istaknuli svojim izvanrednim rezultatima.


Zahvalnice su dobili policijski službenici Sektora kriminalističke policije ove Policijske uprave: Robert Tomac, Blaženka Ćaćić, Kristijan Barada i Koraljka Gadošik. Ovi policijski službenici proveli su složeno kriminalističko istraživanje zbog većeg broja počinjenih teških krađa provaljivanjem u bankomate.Ovim krađama otuđene su veće količine novca, a eksplozija je pričinila veliku materijalnu štetu na bankomatima i popratnim objektima.


Godišnja nagrada za pojedinca uručena je Zahidu Habiboviću iz Interventne jedinice policije Rijeka.


Ovaj policajac je svojom brzom intervencijom, hrabrošću i požrtvovnošću skočio u hladno more kako bi spasio život građaninu koji, zbog alkoholiziranosti i hladne vode, nije bio u stanju isplivati do obale zbog čega mu je život bio u opasnosti.