Zvonimir Šostar

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar: “Imamo kontinuirani rast zaraženih i vjerujem da ćemo već sutra imati novi rekord”

P. N.

foto: Davor Kovačević

foto: Davor Kovačević

Također, Šostar je informirao da će se u Novom Zagrebu otvoriti još jedna lokacija za testiranje. Da je to prijeko potrebno znaju svi koji su se ovih dana u Zagrebu testirali na koronavirus. Redovi za testiranje, naime, ogromni su.Imamo kontinuirani porast novozaraženih i mislim da ćemo već sutra imati novi rekord, rekao je, komentirajući broj zaraženih u Zagrebu, Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”. Stanje još nije alarmantno, dodao je, ali je zabrinjavajuće.


Gostujući u Dnrevniku HRT-a Šostar je istaknuo da se zu zagrebu u samoizolaciji nalazi 8.220 osoba, ali taj broj će se, dodao je, već sutra približiti do devet tisuća.


– Od tog broja, prema procjenama epidemiologa, bit će pozitivnih još oko 25 do 30 posto ljudi.
Također, Šostar je informirao da će se u Novom Zagrebu otvoriti još jedna lokacija za testiranje. Da je to prijeko potrebno znaju svi koji su se ovih dana u Zagrebu testirali na koronavirus. Redovi za testiranje, naime, ogromni su.


– Razgovarali smo o istočnom parkiralištu velesajma. Problem je što moramo imati struju i internet zbog registracije osoba koje dolaze na testiranje, ali mislim da ćemo to riješiti, istaknuio je Šostar.


Govoreći o eventualnim novim mjerama, Šostar je ustvrdio da su postojeće mjere dovoljne te izrazio uvjerenje da se postojećim mjerama situacija može staviti pod kontrolu. Naravno, pod uvjetom da se građani postojećih mjera pridržavaju.