Obilna kiša

Oluja i tuča pogodile Dalmatinsku zagoru: U Kistanjama su bujice sve poplavile

Portal Novi list

Foto Screenshot Facebook Šibenik Meteo

Foto Screenshot Facebook Šibenik Meteo

Šibenik Meteo javlja da je do 15 sati u Kistanjama palo 56 litara kiše po metru četvornomeU utorak poslijepodne došlo je do grmljavinskih pljuskova u dijelovima cetinskog kraja i šibenskog zaleđa, a u Kistanjama su u manje od sat vremena pale 52 litre kiše po četvornom metru, što je izazvalo izražene bujice.


Šibenik Meteo javlja da je do 15 sati u Kistanjama palo 56 litara kiše po metru četvornome.


Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnim pljuskovima i tučom u ranim poslijepodnevnim satima pogodilo je Bukovicu, odnosno šire područje općine Kistanje. Kako javljaju mještani lokalno ima bujica i poplavljenih dijelova prometnica.
Temperatura zraka se za kratko vrijeme spustila s vrućih 33 na svega 19 stupnjeva, a na momente bilo je i olujnih udara vjetra, piše Šibenik Meteo.Meteorolozi HRT-a javljaju da će sljedećih dana biti iznadprosječno toplo, ali nestabilno, osobito na sjevernom Jadranu, a u srijedu i južnije.


Uz uglavnom slab vjetar temperatura zraka malo će se mijenjati pa će noći i dalje biti tople, a dani vrući, uz sve manje osvježavajući maestral te pogotovo jugo u petak.


Na kopnu će vrućina sredinom tjedna ponegdje i izostati, ali ne i sparina. Kiša će biti česta, većinom u obliku pljuskova s grmljavinom, osobito u srijedu i petak, kad je i najveća vjerojatnost za lokalna olujna nevremena.


Valja upozoriti i na ljeti ne baš tako čestu i dugotrajnu mjestimičnu jutarnju maglu, kakva će vjerojatno biti u četvrtak i petak.