Otvorenje izložbe o genocidu

Neljudski je zaboraviti: Iz Pule danas kreće kampanja protiv zaborava Srebrenice

Boris Pavelić

Reuters

Reuters

Kampanja traje do 11. srpnja, dana kada su srpske snage započele genocid u Srebrenici– Predsjednik i sudac Rezidualnog mehanizma za međunarodne sudove Carmel Agius te tužitelj Haškog suda Serge Brammertz virtualno će danas poslije podne u Puli sudjelovati na otvorenju izložbe o genocidu u Srebrenici, kojim počinje kampanja “Srebrenica 25: zajedno protiv virusa poricanja”, dosad najveća regionalna kampanja organizacija civilnog društva protiv negiranja ratnih zločina devedesetih.


Kampanju su, u povodu 25. obljetnice genocida u Srebrenici, pokrenuli SENSE Centar za tranzicijsku pravdu iz Pule i Centar za suočavanje s prošlošću Documenta iz Zagreba, koji su okupili koaliciju od petnaest organizacija civilnog društva iz Hrvatske, BiH, Srbije, Crne Gore i Kosova.


Kampanja počinje danas u 17 sati otvaranjem multimedijalne izložbe u prostorijama SENSE Centra u Puli, na kojoj će biti objavljene video poruke suca Agiusa i tužitelja Brammertza, a zasniva se na internetskom narativu “Srebrenica: Genocid u osam činova” SENSE centra.
Kampanja traje do 11. srpnja, dana kada su srpske snage započele genocid u Srebrenici, a odvijat će se online te u izložbenim prostorima Sense centra u Puli.