Rok važenja

MUP izdao važnu obavijest oko korištenja osobnih iskaznica prilikom glasanja u nedjelju

Portal Novilist.hr

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Osobnim iskaznicama, kojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka 2020. godine građani se i dalje mogu koristitiMUP podsjeća građane da im je, kroz dopune zakona, omogućeno daljnje korištenje isprava kao što su osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola ako im je rok važenja istekao, tijekom trajanja epidemije koronavirusom, počevši od 11. ožujka 2020. godine.


Samim tim, osobnim iskaznicamakojima je rok važenja istekao počevši od dana 11. ožujka 2020. godine, kada je u Republici Hrvatskoj proglašena epidemija bolesti COVID-19, građani će se i dalje moći koristiti prilikom glasanja na biračkim mjestima 5. srpnja 2020. godine.


Podsjećaju građane kojima je nužno potrebna nova putovnica zbog putovanja da putovnicu mogu ishoditi na mjestima obavljanja upravnih poslova, bez obzira na mjesto svojeg prebivališta.
Građani koji moraju ishoditi putovnicu u žurnom postupku zahtjev mogu podnijeti u Policijskoj upravi zagrebačkoj, gdje će im se putovnica izdati u roku od 48 sati od podnošenja zahtjeva, ali mogu zahtjev za žurnu putovnicu podnijeti i u bilo kojoj drugoj policijskoj upravi, gdje će im se putovnica izdati u roku od tri radna dana od dana podnošenja zahtjeva.