Tragični slučaj

Međimurska županija traži očitovanja o smrti pacijenta

Hina

Foto Luka Stanzl / Pixsell

Foto Luka Stanzl / Pixsell

Zatražila je očitovanja i rezultate provedenog stručnog nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstvaPovodom tragičnog događaja u čakovečkoj bolnici, gdje je pacijent preminuo tijekom hemodijalize, u četvrtak se javnosti obratila Međimurska županija koja je zatražila očitovanja i rezultate nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.


U priopćenju se ističe da je Međimurska županija, kao osnivač zdravstvenih ustanova na području županije, preko Upravnog vijeća Županijske bolnice Čakovec zatražila očitovanja i rezultate provedenog stručnog nadzora, unutarnje kontrole i inspekcije Ministarstva zdravstva.


Kako navode, izvide provode policija i Državno odvjetništvo, očekuju se i nalazi obdukcije koja se provodi u Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu.
Iz Međimurske županije poručili su da će nakon što budu dostavljena sva izvješća i nalazi te jasno i nedvojbeno utvrđene činjenice, uslijediti očitovanje osnivača o daljnjim postupcima i odlukama.


Uz napomenu da će svi provedeni nadzori i izvješća biti dostupni javnosti, Međimurska županija izražava najdublju sućut obitelji preminulog pacijenta te stoji na raspolaganju za svaki oblik pomoći i podrške.