Novi podaci

KORONAVIRUS U Hrvatskoj u 24 sata 232 nova slučaja, ukupno je 1200 trenutno oboljelih

Portal Novi list

Photo: Admir Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

Photo: Admir Buljubasic/HINA/POOL/PIXSELL

U protekla 24 sata testirana je 5.351 osobaU zadnja 24 sata zabilježena su 232 nova slučaja zaraze koronavirusom, četiri osobe su umrle, a broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj iznosi 1200, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.


Među njima je 266 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 24 pacijenata.


U posljednja 24 sata testirano je  5351 uzoraka. Oporavilo se 296 osoba, a u samoizolaciji je trenutno 9329 osoba.
Od 25. veljače, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, zabilježeno je 15572 osoba s koronavirusom, od kojih je 261 preminulo. Oporavilo se 14.111 osoba.


Do danas su ukupno testirane 279.035 osobe.


ZBIRNE BROJKE


Primorsko – goranska županija – 36


Požeško – slavonska županija – 11


Sisačko – moslavačka županija – 7


Istarska županija – 2


Osječko – baranjska županija – 2


Splitsko-dalmatinska 41


Zadarska županija 5


Dubrovačko-neretvanska 7


Bjelovarsko-bilogorska 5


Zagrebačka županija 16


Grad Zagreb 38


Međimurska županija  5


Krapinsko-zagorska županija 5


Karlovačka županija 11


NOVO! 14:27 U Karlovačkoj županiji u četvrtak je zabilježeno 11 slučajeva novozaraženih koronavrisuom i to sedam osoba iz Karlovca te po dvije osobe iz Duge Rese i Vojnića.


Došlo je ukupno 130 nalaza, a među novozaraženim osobama je šest muškaraca i pet žena.


Ukupno je do sada u Karlovačkoj županiji oboljelo 305  osoba i danas su 73 aktivna slučaja. U samoizolaciji je 512 osoba.


Trenutno je šest razreda u samoizolaciji i za sada nije bilo prijenosa infekcije u školama.


Inspekcijski nadzorom karlovačkog Stožera civilne zaštite pregledano je tri  trgovine, šest uslužnih djelatnosti, četiri ugostiteljska objekta i četiri doma za starije i nemoćne te nisu uočene nepravilnosti.


NOVO! 13:54 Ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović izjavio je u četvrtak da je petero korisnika Doma za starije osobe u Delnicama s izraženijim simptomima koronavirusa preventivno smješteno u riječku bolnicu, a da ih je većina zaraženih bez simptoma ili s blažim simptomima.


Mićović je naglasio da je to do sada najveći dnevni broj zaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, a procjenjuje se da se zaraza proširila nakon što je zaražena jedna od njegovateljica u domu.


Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu u četvrtak ujutro su izvijestili da je u Primorsko-goranskoj županiji potvrđena zaraza koronavirusom kod još 36 osoba, od kojih je 28 korisnika Doma za starije osobe u Delnicama.


Testirano je 47 osoba iz doma u Delnicama, kod njih 28 potvrđen je koronavirus, svi će biti odgovarajuće zbrinuti, a ostalih osam zaraženih osoba su kontakti ranije zaraženih osoba.


Stanje u Domu za starije osobe u Delnicama komentirao je uoči sjednice Županijske skupštine i župan Zlatko Komadina rekavši da mu je žao što Gorski kotar više nije “korona free zona.” Rekao je da je testirano više od 90 korisnika te da će svi korisnici i djelatnici uskoro biti testirani na koronavirus.


NOVO! 13:02 U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novih osoba pozitivnih na koronavirus, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.


Po dvije novozaražene osobe su s području grada Krapine i općine Veliko Trgovišće, a jedna iz grada Pregrade.


U posljednja 24 sata ozdravilo je 18 osoba, a pristiglo je i 88 negativnih nalaza.


Trenutno je 87 aktivnih slučajeva zaraz, a u samoizolaciji se nalaze 644 osobe.


NOVO! 12:26 Novih pet osoba zaraženih koronavirusom zabilježeno je u zadnja 24 sata u Međimurskoj županiji, a svi su kontakti osoba koje su se zarazile na svadbi prošloga vikenda i testirani su iz samoizolacije, priopćio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.


Naime, tijekom vikenda u Međimurskoj županiji je kao prvo žarište širenja zaraze covidom-19 od početka pandemije označena svadba održana 12. rujna.


Iz Stožera su početkom tjedna najavili da se, nakon što je zaraza potvrđena za 20-tak osoba, u idućim danima može očekivati još povezanih, sekundarnih slučajeva.


U Međimurju su trenutno 54 aktivna slučaja zaraze –  devet osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 19 osoba sa svadbenih svečanosti, devet osoba kao kontakti s oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 13 osoba koje su kontakti s ranije potvrđenim slučajevima.


Među zaraženima su i dvije osobe koje su se vratile s ljetovanja, dvoje stranih državljana koji rade na području Međimurske županije i dvije osobe koje su se zarazile izvan Hrvatske.


Danas do 11 sati na koronavirus je testirano 106 osoba, 16 nalaza je negativno, a ostalih 90 je u obradi. Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6312 osoba.


Epidemiološka situacija je stabilna, ističu iz međimurskog Stožera. Četiri osobe su se oporavile, a trenutno je mjera samoizolacije određena za 708 osoba.


NOVO! 11:45 U Zagrebu je u posljednja 24 sata potvrđeno 38 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.


NOVO! 11:45 Na području Zagrebačke županije u protekla 24 sata utvrđeno je 16 novih slučajeva koronavirusa, a izliječeno je sedam osoba, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.


NOVO! 11:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Bjelovara, a među novooboljelima su tri učenika, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 10:41 Sedam novih koronavirusom zaraženih osoba bilježi Dubrovačko-neretvanska županija u zadnja 24 sata, dok je izliječeno 16 osoba, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 10:17 Na području Zadarske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusum, a među novooboljelima je jedna ukrajinska državljanka koja će izolaciju provesti na području Zadra, izvijestili su u četvrtak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.


NOVO! 10:15 Za novu 41 osobu potvrđena je zaraza koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata, priopćio je u četvrtak  županijski Stožer civilne zaštite.


NOVO! 9:15 – Istarska županija ispitala je 341 uzorak i ima dvije nove pozitivne osobe. Kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, boravak i povratak iz Bosne i Hercegovine. Za drugu osobu je epidemiološka obrada u tijeku.


NOVO! 9:12 – Osječko – baranjska županija ima dva nova slučaja i to u Dardi i Osijeku.


NOVO! 9:10 – Primorsko-goranska županija ima iza sebe najgori dan od početka epidemije – čak je 36 novozaraženih osoba i 28 ozdravljenih.


Iz stožera navode da je testirano 47 osoba iz doma u Delnicama, da je kod 28 potvrđen kronavirus, a ostalih osam novozaraženih su kontakti ranije zaraženih osoba.


Od jučer je u toj županiji od Covida 19 ozdravilo još 28 osoba.


Do sada su u Primorsko-goranskoj županiji umrle četiri osobe, od kojih je posljednja žena rođena 1943. godine.


Iz riječke bolnice izvijestili su u srijedu da je umrla Covid pozitivna ženska osoba (1943.), sa značajnim udruženim patološkim stanjima i kroničnim bolestima, koja je zbog svoje osnovne bolesti liječena na odjelu traumatologije.


U skladu s okolnostima i pravilima struke provode se epidemiološki izvidi i provedba propisanih preventivnih mjera, naveli su iz bolnice.


NOVO! 8:39 – U Sisačko-moslavačkoj županiji sedam je novooboljelih osoba. Četiri osobe su s područja općine Topusko, dvije s područja grada Siska te jedna s područja grada Novske. Epidemiološke obrade su u tijeku.


Na prijedlog Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije jučer su uvedene nužne epidemiološke mjere na području te županije koje se primjenjuju od danas. Obvezno je nošenje maski u svim zatvorenim prostorima – trgovinama i javnim ustanovama, dok je ograničen broj na javnim okupljanjima u zatvorenom tako da jedna osoba može biti na 4 kvadrata.


NOVO! 8:33 – U Požeško-slavonskoj županiji na posljednjem testiranju obrađeno je 119 uzoraka, od kojih je 11 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.