Županijski stožeri

U Hrvatskoj danas ukupno 36 novozaraženih i četiri mrtve osobe: PGŽ i Istra bez novih slučajeva! Najgore stanje u Vukovarsko-srijemskoj 26 novozaraženih

Portal Novi list, Hina

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima od 8 sati, 26 je  novozaraženih koronavirusom, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštiteI danas objavljujemo vijesti lokalnih i nacionalnog stožera o novozaraženima koronavirusom. Stanje je za sada nagore u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Podatke iz stožera objavljujemo kako pristižu.


Izvještaj nacionalnog stožera


U protekla 24 sata zabilježeno je 36 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno je 738 oboljelih, a četiri su osobe preminule, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.


Među oboljelima je 131 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata.
Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 5260 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 149 preminulo, a 4373 se oporavilo.


U samoizolaciji su trenutno 2662 osobe.


Do danas je ukupno testirano 121.320 osoba, od toga 984 u posljednja 24 sata.


Jedan slučaj na zadarskom području


NOVO! 13.40  Jedan je novi slučaj zaraze koronavirusom na zadarskom području, stariji muškarac s otoka Vira,  izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite Zadarske županije.


Kontakti zaraženog muškarca se utvrđuju.


Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 104 uzorka, na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je troje pacijenata, a u samoizolaciji je 145 osoba.


U protekla 24 sata službenici PU zadarske evidentirali su jedno kršenje propisane samoizolacije.


U Splitu umrle dvije osobe


NOVO! 13.20 – U Kliničkom bolničkom centru (KBC) Split umrla su dva muškarca, jedan star 78 godina, drugi 51 godinu, koje su uz nekoliko teških kroničnih bolesti bili pozitivni i na COVID-19 infekciju, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


Obje osobe su bile na respiratoru.


Od ukupno 396 obrađenih testova s područja Splitsko-dalmatinske županije 11 je novozareženih, iz Imotskog dvije osobe te po jedna iz Splita, Omiša, Sinja, Trilja, Vrlike, Dugog Rata, Gradca, Hrvaca i Prgometa.


Uz 11 novooboljelih pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije, priopćili su iz Stožera.


Od novooboljelih njih šest su kontakti prije oboljelih dok se ostalih pet epidemiološki obrađuju.


Od ukupnog broja obrađenih uzoraka njih 54 su iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici od kojih je pozitivna 1jedna osoba dok se ostali uzorci obrađuju i čiji se rezultati nalaza očekuju sutra.


Na području Splitsko-dalmatinske županije 532 osobe su u samoizolaciji. U splitskom KBC-u na liječenju je 19 zaraženih osoba, izvijestio je Stožer.


U Zagrebu osam novozaraženih


NOVO! 12.43 – Osam novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Zagrebu u protekla 24 sata, a za 18 osoba određena je samoizolacija, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te dodao da su svi testirani korisnici domova za starije bili negativni.


Trenutno je u Gradu Zagrebu 196 aktivnih slučajeva i 417 aktivnih samoizolacija, a u posljednja 24 sata provedena su 372 testiranja.


Petero novopozitivnih kontakti su covid-19 pozitivnih osoba, jedna je slučaj uvezen s Kosova, a jedna je oboljela osoba bila u tranzitu iz BiH u Austriju.


Jedna je osoba negativne epidemiološke anamneze, dok za drugu još traje epidemiološka obrada.


Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na covid-19.


NOVO! 12.25 – U Zagrebačkoj županiji u posljednja 24 sata zabilježen je jedan novi slučaj covida-19 i to na području Zaprešića, a pet je oboljelih izliječeno, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.


Na području Zagrebačke županije do sada je ukupno zabilježeno 250 oboljelih od covida-19, a najviše ih je bilo u Velikoj Gorici i Zaprešiću.


U Županiji je trenutno aktivan 41 slučaj, dosad je izliječeno 198 osoba, a 11 ih je umrlo.


U Istarskoj bez novih slučajeva


U Istarskoj županiji u nedjelju, nakon tjedan dana, nije zabilježen ni jedan slučaj zaraze koronavirusom, a u međuvremenu je izliječeno 14 osoba,  izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.


“Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 106 uzoraka briseva na COVID-19 i svi su negativni te nema novozaraženih. U međuvremenu je izliječeno 14 osoba dok se u mjerama samoizolacije trenutno nalazi 191 osoba” – izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.


“Sustav odlično funkcionira, imali smo neke pojedinačne proboje korone i nekoliko žarišta, no sve je pravovremeno sanirano. Međutim ovo povoljno stanje može se u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka našeg Stožera” – naglasio je Kozlevac dodavši kako je i trend izliječenih dobar kao i osoba u samoizolaciji. Prije prije dva dana bilo ih 216, u subotu 197, a u nedjelju je u samoizolaciji u Istri bila 191 osoba .


Trenutno je 101 korona pozitivna osoba, od čega ih je 79 u samoizolaciji, a 22 u Općoj bolnici Pula. Nijedna osoba nije na respiratoru i većina ih ima stabilnu kliničku sliku.


“Opuštanja nema, tražimo odgovornost pod svaku cijenu. Kad se tako ponašamo, dobri će nas rezultati nagraditi” – poručio je Kozlevac.U Vukovarsko-srijemskoj županiji, po podacima od 8 sati, 26 je  novozaraženih koronavirusom, potvrdio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.


Među novooboljelima 13 osoba je iz Vinkovaca, šest iz Cerne, po dvije iz Vukovara i Županje te po jedna osoba iz Komletinaca, Otoka i Privlake.


U protekla 24 sata testirane su 93 osobe, te je ukupno testiranih do sada na području županije 5683 osoba. Hospitaliziranih je osam, a u samoizolaciji 559 osoba.
Od početka epidemije u toj je županiji ukupno 445 oboljelih osoba, od kojih je 228 osoba izliječeno, a tri osobe su umrle.
Od ukupnog broja pozitivnih 19 je djelatnika iz sustava zdravstva, dok je u samoizolaciji iz toga sustava  29 djelatnika.
———–

U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđene su tri (3) nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, javlja N1.


———-

Osječko-baranjskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek testirao je 266 pristiglih uzoraka, od kojih je jedan bio pozitivan. Riječ je o osobi s područja Ispostave Našice.


———

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom kao ni na području Primorsko-goranskee županije.