Koronavirus

PGŽ predvodi listu po broju zaraženih: U zadnja 24 sata još 223 nova slučaja, pet osoba preminulo, pogledajte stanje po županijama

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor KovačevićU posljednja 24 sata zabilježena su 223 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1226. Među njima su 273 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 22 pacijenta. Pet osoba je preminulo, priopćio je Nacionalni stožer.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 15795 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 266 preminulo. Ukupno su se oporavile 14303 osobe, od toga 192 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8898 osoba. Do danas je ukupno testirano 284 449 osoba, od toga 5414 u posljednja 24 sata.


ZBIRNE BROJKE


Primorsko – goranska županija – 45
Splitsko – dalmatinska županija – 39


Grad Zagreb – 33


Zagrebačka županija – 24


Osječko – baranjska županija – 11


Međimurska županija – 8


Dubrovačko-neretvanska županija – 6


Zadarska županija – 6


Požeško – slavonska županija – 6


Bjelovarsko-bilogorska županija – 3


Brodsko-posavska županija – 2


Ličko – senjska županija – 2


Istarska županija – 1


Koprivničko – križevačka županija – 1


Sisačko moslavačka županija – 0


Karlovačka županija – 14


Krapinsko-zagorska županija – 14


NOVO! 14:24  Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih 14 osoba u Krapinsko-zagorskoj županiji u zadnja 24 sata, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.


Četiri novozaražene osobe su s područja općine Veliko Trgovišće, dvije iz općine Petrovsko, a po jedna s područja gradova Donja Stubica, Oroslavje i Zlatar te općina Bedekovčina, Đurmanec, Hum na Sutli, Konjščina i Stubičke Toplice.


U protekla 24 sata ozdravila je jedna osoba. Pristiglo je i 66 negativnih nalaza, dok se čekaju rezultati za još jedan uzorak.


Trenutno je 100 aktivnih slučajeva zaraze osoba s prebivalištem na području županije. U samoizolaciji je 661 osoba.


NOVO! 13:46 U Karlovačkoj županiji 14 je novih slučajeva zaraze, oboljelo je po sedam muškaraca i žena, od kojih je devetoro iz Karlovca, po dvije su osobe iz Duge Rese i Netretića, a jedna je iz Ozlja, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.


Tih 14 pozitivnih nalaza pristiglo je od jučer testiranih 100 osoba.


Na bolničkom je liječenju devet osoba, od kojih je jedna težeg zdravstvenog stanja. U samoizolaciji se nalazi 521 osoba.


Do sada je u Karlovačkoj županiji evidentirano 319 zaraženih osoba.


I nspektori karlovačkog Stožera civilne zaštite nisu uočili nepravilnosti u poštivanju protuepidemijskih mjera u jučerašnjem nadzoru pet obiteljskih domova, te u poslovnim prostorima 14 različitih uslužnih djelatnosti u Karlovcu i Dugoj Resi.


NOVO! 12:43 – U Međimurskoj županiji osam je novih osoba zaraženih koronavirusom, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.


Do sada je u Međimurju testirano ukupno 6395 osoba, a mjera samoizolacije određena je za 720 osoba.


U Međimurju je 59 aktivnih slučajeva. Od toga je 12 osoba nepoznate epidemiološke anamneze, 20 osoba sa svadbene svečanosti, 11 osoba su kontakti s oboljelima koji su prisustvovali svadbi, 12 osoba su kontakti s ranije potvrđenim slučajevima, dvije osobe koje su se vratile s ljetovanja, a dvije su osobe strani državljani koji rade na području Međimurske županije.


NOVO! 11:54 – U Gradu Zagrebu su u petak potvrđena 33 nova slučaja zaraze koronavirusom, među njima i liječnik iz Petrove bolnice i srednjoškolac pa je razred s 24 učenika u samoizolaciji, izvijestili su u petak iz zagrebačkog Stožera civilne zaštite te dodali da je aktualno 315 slučajeva zaraze.


U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u posljednja 24 sata testiran je 671 uzorak, a među novooboljelima većina su kontakti od prije pozitivnih osoba.


U Petrovoj bolnici na koronavirus pozitivan je jedan liječnik, a Tešić je rekla da ne zna koliko je osoba u samoizolaciji u toj bolnici. “Zavod je u povjerenstvu za kontrolu bolničkih infekcija i bolnica mora sama odrediti tko su bili njegovi kontakti u bolnici, a mi smo odradili obiteljske kontakte”, kazala je.


Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč izvijestio je da je kroz domove zdravlja prošlo 299 osoba, samoizolacija je određena za tri osobe, a na testiranje je upućeno 248 osoba. U obradi je 212 uzoraka.


NOVO! 11:24 – Samo dva nova slučaja zaraze koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Brodsko-posavska županija.


Brodsko-posavski Stožer civilne zaštite priopćio je u petak kako su u županiji trenutno 53 osobe pozitivne na covid-19, a njih devet je pod nadzorom liječnika u bolnici.


NOVO! 10:50 – U Zagrebačkoj županiji u zadnja 24 sata zabilježena su 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, izliječeno je 14 osoba, a trenutno su aktivna 211 slučajeva, izvijestio je u petak Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije.


Dvije su novooboljele osobe u Zaprešiću, sedam u Velikoj Gorici, dvije u Dugom Selu, jedna u Vrbovcu, jedna osoba u općinama Brdovec i Kloštar Ivanić, dvije osobe u općinama Stupnik i Rugvica, tri osobe u općinama Križ i Brckovljani.


Od 24 novooboljele osobe devet su kontakti prethodno oboljelih, četiri slučaja su povezana s boravkom u BiH, dvije sa svadbama, dok je za devet slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 56 osoba.


Na području Zagrebačke županije od početka pandemije evidentirano je 740 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom, izliječeno je 514 osoba, a 15 ih je preminulo.


NOVO! 10:46 –  U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, a izliječeno je osam osoba, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite.


Među zaraženima su dva muškarca i žena iz Dubrovnika, od kojih je za jednog muškarca utvrđena epidemiološka veza. Pozitivni su žena iz Stona, žena iz Opuzena te žena iz Metkovića, kojoj je utvrđena epidemiološka veza.


Među osam izliječenih njih troje je iz Dubrovnika, po jedna iz Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te dvoje koji nemaju prebivalište u županiji.


U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 17 osoba, od kojih dvije na respiratoru. U samoizolaciji je 380 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 13 574 uzoraka.


NOVO! 10:44 – Na području Bjelovarsko-bilogorske županije tri su novozaražene osobe koronavirusom, a riječ je o dvije osobe s bjelovarskog područja i jednoj s daruvarskog područja, izvijestili su u petak iz Županijskog stožera Civilne zaštite.


Ukupno je aktivno 25 slučajeva zaraze koronavirusom na području te županije, a u samoizolaciji su 492 osobe.


NOVO! 10:39 – Novih šest osoba zaraženih koronavirusom bilježi u zadnja 24 sata Zadarska županija, a riječ je o četiri žene i dvojici muškaraca, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.


Među zaraženima je jedna državljanka Ukrajine koja će izolaciju provesti na području županije, dvije osobe iz Zadra te po jedna iz Galovca, Pakoštana i Poličnika.


Jučer je testirano 157 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 298 stanovnika županije, a istekao je za njih 7370.


Na Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 18 pacijenata, od kojih je jedan na respiratoru.


NOVO! 9:53 – Osječko – baranjska županija ima još 11 slučajeva, a testirala je 236 uzoraka. Četiri novopozitivne osobe imaju boravište na području Grada Osijeka, po dvije na području Grada Đakova i Općine Čepin, a po jedna na području gradova Belišće i Donji Miholjac te Općine Strizivojna.


Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 17 pacijenata oboljelih od COVID-19, a i dalje su četiri na respiratoru.


NOVO! 9:47 – Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 473 obrađena testa danas je 39 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 19, Dugog Rata 2, Hvara 1, Kaštela 3, Podbablja 1, Makarske 3, Podstrane 2, Sinja 2, Solnia 3, Trilja 1 i Trogira 2 osobe.


Od 39 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 15 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1054 osobe nalaze se u samoizolaciji.


Na bolničkom liječenju nalazi se 45 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 4 osobe nalaze na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split preminula je jedna muška osoba stara 70 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.


NOVO! 9:38 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da je nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđen jedan novi slučaja zaraze virusom SARS -CoV-2, a riječ je o osobi s đurđevačkog područja.


NOVO! 9:35 – S područja Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije (2) su novooboljele osobe od covida-19. Oboljele osobe su s područja Gospića i Otočca i bliski su kontakti ranije potvrđenih oboljelih osoba.


NOVO! 9:22 – Požeško – slavonska županija obradila je 75 uzoraka, a šest je osoba novozaraženo.


NOVO! 9:07 – U Primorsko – goranskoj županiji još je 45 novih slučajeva. Više pročitajte OVDJE.


NOVO! 8:56 – Istarska županija ispitala je 230 uzoraka i ima jedan pozitivni slučaj za koji je epidemiološka obrada u tijeku.


Izliječene su 4 osobe. Trenutno je 6 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba.


NOVO! 8:50 – U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti covid-19, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.