CIJENA POZNATA

Konzultant Lazard Vladi predstavio završno izvješće o procjeni vrijednosti Ine, Ćorić tvrdi da otkup od MOL-a neće opteretiti proračun

Hina

Foto Roni Brmalj

Foto Roni Brmalj

Ministar Ćorić rekao je da će se o načinu realizacije transakcije, ako do nje dođe i ukoliko se hrvatska i mađarska strana usuglase po pitanju cijene, još razgovaratiZAGREB –  Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić rekao je u srijedu da je konzultant Lazard danas Vladi predstavio završno izvješće o procjeni vrijednosti Ine, te da njen otkup od MOL-a ne bi trebao opteretiti proračun, no nije otkrio financijske detalje eventualne transakcije.


Ćorić je u izjavi pred Banskim dvorima izvijestio da su konzultanti na jutrošnjoj sjednici Savjeta za Inu predsjedniku i članovima Vlade i Savjeta predstavili završno izvješće o procjeni vrijednosti Ine.


“Razgovarali smo o pojedinim segmentima samog poslovanja i o perspektivama. Dotakli smo se i detalja vezanih i uz financijske momente, odnosno daljnji tijek aktivnosti”, istaknuo je ministar.
Dodao je da će u sljedeća dva tjedna vrlo vjerojatno uslijediti još jedan sastanak s konzultantima, a da će se u međuvremenu ići s inicijativom za sastanak predstavnika hrvatske Vlade i MOL-a.


Rekao je i da će se o načinu realizacije transakcije, ako do nje dođe i ukoliko se hrvatska i mađarska strana usuglase po pitanju cijene, još razgovarati. Nije, međutim, otkrio o kojoj se svoti radi.


Istaknuo je da je ideja u samom startu bila da do transakcije dođe tako da se ne optereti, odnosno minimalno optereti hrvatski proračun te da se ne ostavi trag na proračunskom deficitu i javnom dugu.


“Za dva tjedna ići ćemo u detalje sa našim konzultantima, a što se same odluke hrvatske strane tiče, nastavljamo proces s mađarskom stranom u smjeru usuglašavanja cijene, ukoliko mađarska strana na nju pristane. I dalje smo usmjereni u to da se Ina, odnosno mađarski udio Ine otkupi”, rekao je Ćorić.


Kazao je i da je umjereni optimist po pitanju realizacije transakcije.