OGRANIČENJA

HZJZ objavio nove mjere za noćne klubove: Nema više plesanja na podiju

P. N.

Na prostoru plesnog podija preporučuje se postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 mHrvatski zavod za javno zdravstvo upravo je objavio nove preporuke za rad noćnih klubova, kao što je i najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite.


– Preporučuje se rad noćnih klubova organizirati na način da se koriste kapaciteti za rad na otvorenom te da se onemogući rad i boravak posjetitelja u zatvorenim prostorima noćnih klubova.


Klubovima koji raspolažu isključivo zatvorenim prostorom preporučuje se nastavak rada po principu uobičajenih ugostiteljskih objekata (npr. kafića).


Plesni podij
Preporučuje se ne koristiti plesni podij u funkciji prostora za ples.


Na prostoru plesnog podija preporučuje se postaviti stolove i stolice tako da između pojedinih skupina posjetitelja koji sjede oko stolova bude najmanje 1,5 m.


Protuepiedmijske mjere


U okolnostima u kojima se iz epidemiološke anamneze oboljelih utvrdi da je izvor/okolnost zaražavanja SARS-CoV-2 virusom boravak u noćnom klubu, preporučuje se da sanitarni inspektor sukladno članku 69. stavak 2. točka 2. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, odmah obustavi rad objekta (noćnog kluba) s vremenom važenja odluke o obustavi rada sukladno mišljenju sanitarnog inspektora odnosno epidemiologa, te da naloži protuepidemijsku dezinfekciju i testiranje svih zaposlenika RT-PCR metodom na SARS-CoV-2.


Sukladno rezultatima provedenih testiranja i epidemiološkoj procjeni određuje se mjera samoizolacije za sve osobe za koje je to potrebno.