Ipak manje nego jučer

Županije danas već javile o preko 180 oboljelih: Najviše opet u Zagrebu i Dalmaciji, u PGŽ došlo još dvoje zaraženih

P. N.

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Primorsko-goranska županija ima dvije novozaražene osobe - u oba je slučaja riječ o mlađim osobamaIza Hrvatske je rekordni crni dan po broju novooboljelih od koronavirusa SARS-CoV-2 – zabilježeno je čak 208 slučajeva, a broj aktivnih je sada 961.


Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. Dvije su osobe preminule.


Zbirne brojke


Grad Zagreb – 47
Splitsko-dalmatinska županija – 35


Zadarska županija – 20


Šibensko-kninska županija – 19


Dubrovačko-neretvanska županija – 10


Osječko-baranjska županija – 10


Brodsko-posavska županija – 10


Zagrebačka županija – 9


Karlovačka županija – 7


Vukovarsko-srijemska županija – 5


Međimurska županija – 3


Varaždinska županija – 3 (jedna osoba preminula)


Krapinsko-zagorska županija – 3


Bjelovarsko – bilogorska županija – 3


Primorsko-goranska županija – 2


Požeško-slavonska županija – 2


Sisačko-moslovačka županija – 1


Istarska županija – 1


Virovitičko – podravsko županija – 0


Danas stižu novi podaci iz županijskih stožera.


NOVO! 14:59 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je deset novih slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je šestoro zaraženo izvan županije, dvoje su kontakti već prije pozitivnih osoba, a za dvoje je epidemiološka obrada u tijeku.


Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je u subotu da su među novozaraženima tri djevojke i žena srednje dobi te četiri mladića i muškarac srednje dobi. Troje ima prebivalište u Zagrebu, s tim da se dvoje trenutačno nalazi u Dubrovniku, a jedna osoba u Pločama. Od preostalih, tri osobe su iz Ploča te po jedna iz Dubrovnika, Metkovića i Janjine. Među zaraženima je i djevojka iz Zagreba koja je napustila županiju.


U dubrovačkoj bolnici zbrinuta je jedna zaražena osoba, a u samoizolaciji je 276 osoba. Od početka pandemije analizirano je ukupno 7248 uzoraka.


NOVO! 14:17 – Na području Zadarske županije 20 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše među mladima i osobama srednje životne dobi.


Među novooboljelima najviše je osoba rođenih ozmeđu 1979. i 2001. za koje su utvrđuju kontakti i kretanja budući da su boravili na više mjesta, izvijestio je u subotu Županijski stožer Civilne zaštite.


U tri slučaja riječ je o obiteljskim kontaktima, a kod nekoliko starijih osoba, rođenih između 1943. i 1949., zaraza je otkrivena prilikom rutinskoga testiranja u Općoj bolnici Zadar.


Novooboljele osobe su s područja Zadra (6), Biograda na Moru (4), Novigrada (3), Stankovaca (2) te po jedna novooboljela osoba s Paga, općine Privlaka, Kolana, Svetoga Filipa i Jakova i Pakoštana.


NOVO! 13:05 – U protekla 24 sata evidentirane su 3 novozaražene osobe s područja Krapinsko – zagorske županije. Novobooljele osobe imaju prebivališta na području Grada Zlatara te općina Đurmanec i Zlatar Bistrica. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba sa područja Krapinsko – zagorske županije je 10.


NOVO! 12:55 – U posljednja 24 sata zaprimili smo obavijest o 7  osoba sa pozitivnim nalazom na SARS CoV 2, javljeno je iz Karlovačke županije.


Radi se o 4 mlađe  osobe  (3 ženske i jedna muška osoba) te dvije muške osobe srednje životne dobi i jedna starija muška osoba. Dvije osobe su kontakti prethodno oboljele osobe. Šest navedenih osoba su iz okolice Karlovca.


Jedna starija muška osoba koja ima prebivalište na području Primorsko goranske županije i hospitalizirana je u OB Karlovac trenutno živi u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini od kuda je i došla u našu bolnicu. O tome je obaviješten HZJZ koji će proslijediti obavijest nadležnim službama u BiH.


NOVO! 12:40 – Od bolesti COVID-19 tri su novooboljele osobe u posljednja 24 sata u Međimurskoj županiji, a sve su ljetovale u Vodicama, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.


Stožer civilne zaštite Međimurske županije preporučuje svima koji su bili na ljetovanju u Vodicama i pohodili noćne klubove da kontaktiraju Djelatnost za epidemiologiju zaraznih te kroničnih nezaraznih bolesti Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije radi daljnjih konzultacija.


Iz Stožera su također obavijestili javnost da je, što se tiče režima prelaska granice s Republikom Slovenijom, Međimurska županija u zelenoj zoni što znači da trenutačno za hrvatske građane nema promjene u odnosu na dosadašnji režim prelaska granice.


NOVO! 11:36 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji tri su nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite u subotu. Novooboljele osobe nisu kontakti ranije zaraženih osoba Covidom-19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, a u tijeku je epidemiološko istraživanje.


U ovoj županiji sada je ukupno pet osoba zaraženih koronavirusom, a u samoizolaciji se nalazi 13 osoba.


NOVO! 11:34 –  Brodsko – posavska županija danas ima 10 novih slučajeva, čime je ukupan broj aktivnih slučajeva došao na 35. u Samoizolaciji je još 120 osoba.


NOVO! 11:30Zagrebačka županija do 11 sati ima 9 novih slučajeva, a trenutno ih je aktivno 59. Dosad ih je preminulo 11.


NOVO! 11:26  – Dva nova slučajeva ima i u Požeško-slavonskoj županiji, gdje je u zadnja 24 sata testiran 51 uzorak.


NOVO! 11:19 – Varaždinska županija ima tri nova slučaja, redom mladih koji su se vratili s ljetovanja. Preminula je starija ženska osoba.


NOVO! 11:14Grad Zagreb ima novih 47 slučajeva u zadnja 24 sata, a ukupno je aktivno 314 slučajeva. Provedena su 432 testiranja.


Petero novooboljelih za sada imaju negativne epidemiološke anamneze, 15 osoba su kontakti covid-19 pozitivnih osoba, a kod 19 novozaraženih utvrđena je mogućnost da s se zarazili u noćnim klubovima i kafićima tijekom korištenja godišnjeg odmora. Kod četiri osobe epidemiološka obrada je u tijeku, dok su četiri zaražene osobe došle iz BiH.


NOVO! 11:11  – Šibensko – kninska županija danas ima 19 novozaraženih – ukupnom broju pridodana je i jedna osoba iz Splitsko-dalmatinske županije koja trenutno boravi u Rogoznici. Iz Šibenika je 11 oboljelih, Knina 3, Vodica dvije i po jedna osoba iz Kistanja i Bilica. Ukupno je u toj županiji 66 aktivnih slučajeva, a u bolnici su dvije. Testirano je 85 uzoraka.


NOVO! 10:50 – Splitsko – dalmatinska županija obradila je 595 uzoraka, a ima 31 novooboljelu osobu – iz Splita 23, Solina 1, Imotskog 1, Ciste Provo 1, Podbablja 1, Sinja 1, Makarske 1, Omiša 1 i Dugog Rata 1. Njima treba pridodati i četiri osobe iz drugih županija kojima je u Splitu potvrđena zaraza – 2 osobe iz Zagrebačke županije, 1 osoba iz grada Zagreba i 1 osoba iz Osječko-baranjske županije.


Od 31 novooboljele osobe s područja Splitsko-dalmatinske županije, 6 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.


NOVO! 10:28 –  Jednu novu koronavirusom zaraženu osobu bilježi u subotu Istarska županija, čiji je Nastavni zavod za javno zdravstvo u zadnja 24 sata na covid-19 ispitao 234 brisa.


“Radi se o osobi iz mjere samoizolacije koja je bliski kontakt s pozitivnom osobom”, priopćio je načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac.
U protekla 24 sata u Istri su izliječene dvije osobe, a trenutno je 20 aktivnih na koronavirus pozitivnih osoba. Pod mjerom samoizolacije nalazi se 145 osoba.


NOVO! 10:09Vukovarsko-srijemska županija, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri u Vinkovcima te jedan u Novim Jankovcima.


Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u subotu da je trenutno u županiji hospitalizirano 26 zaraženih osoba, dok se u samoizolaciji nalazi 231 osoba.   U protekla 24 sata na virus je testirano 110 osoba, pa su ukupno do sada na području županije testirane 6753 osobe.   Od početka epidemije, u Vukovarsko-srijemskoj županiji koronavirusom je zaraženo ukupno 545 osoba, od kojih su 384 osobe izliječene, a sedam je umrlo.


NOVO! 10:05 – Deset novih slučajeva zaraze koronavirusom evidentirano je u subotu u Osječko-baranjskoj županiji, opet je uglavnom riječ o mlađim osobama, a najmlađa ima 14 godina. Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je u subotu da je u županiji u zadnja 24 sata na virus testirano 197 uzoraka.


Šest novooboljelih je s područja Osijeka, a po dvije iz Našica i Đakova.


“Po životnoj dobi, opet je riječ uglavnom o osobama mlađe dobne skupine – najmlađa osoba ima 14 godina, ponajviše je oboljelih u dobi od 20 do 28 godina, jedna oboljela osoba iz Našica ima 42 godine, a jedna iz Đakova 83 godine“, navode u Stožeru.


U osječkom KBC-u trenutno je hospitalizirano 25 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih su četiri na respiratoru.


NOVO! 10:00 – Primorsko-goranska županija ima dvije novozaražene osobe – u oba je slučaja riječ o mlađim osobama. Jedna je povratnik iz inozemstva bez simptoma, drugai se  s blažim simptomima vratila s ljetovanja po Dalmaciji.


NOVO! 9:33 – Jedan novi slučaj zaraze koronavirusom bilježi u posljednja 24 sata u Sisačko-moslovačka županija, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o osobi s područja Hrvatske Dubice.