Potvrđene kandidature

GO HSS-a: Kandidati za predsjednika stranke Beljak i Lenart

Hina

Krešo Beljak / Foto Patrik Macek/PIXSELL

Krešo Beljak / Foto Patrik Macek/PIXSELL

Glavna izborna skupština održat će se 30. srpnja, kada bi 1177 delegata trebalo izabrati novo stranačko vodstvoNa sjednici Glavnoga odbora Hrvatske seljačke stranke (HSS) u četvrtak su potvrđene kandidature za novo vodstvo – za predsjednika stranke kandidati su aktualni predsjednik Krešo Beljak i glavni tajnik Željko Lenart.


Na posljednjoj sjednici uoči Glavne izborne skupštine, održanoj telefonskim/elektroničkim putem, od ukupno 91 člana Glavnog odbora s pravom glasa pristupilo je njih 90, a sve točke dnevnog reda usvojene su većinom glasova, priopćeno je iz HSS-a.


S 49 ‘za’, 40 ‘protiv’ i jednim ‘suzdržanim’ glasom nazočni članovi Glavnog odbora potvrdili su pravovaljane kandidature za predsjednika HSS-a, šest potpredsjednika stranke, tri birana člana Predsjedništva, pet članova i pet zamjenika članova Nadzornog odbora, Statutarnog povjerenstva i Časnog suda.
Glavna izborna skupština održat će se 30. srpnja, kada bi 1177 delegata trebalo izabrati novo stranačko vodstvo.


Pojedini članovi HSS-a su prilikom objave datuma održavanja skupštine tvrdili da odluka Predsjedništva te stranke o raspisivanju Glavne izborne skupštine nije u skladu sa stranačkim Statutom.


Predsjedništvo je to demantiralo, kao i  tvrdnje pojedinih članova da se bilo koja članica ili član ne mogu ili ne smije kandidirati za bilo koju funkciju u stranci.