BIZARNA POVREDA PRAVILA

DIP: Poništeni izbori u Stockholmu i Raši, glasala osmorka koja uopće nije na popisu

P. N.

Foto Matija Habljak/PIXSEL

Foto Matija Habljak/PIXSEL

Druga je situacija koja će biti popraćena poništenjem izbora, poništit će ih DIP, u 8. izbornoj jedinici u Raši, dopustilo se glasanje osoba koje nisu na popisu birača, radi se o osam listića", rekao je Sessa

Državno izborno povjerenstvo (DIP) na konferenciji za medije predstavilo je izborne rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora.
Iz DIP-a su priopćili da su birališta u Hrvatskoj zatvorena jučer u 19 sati, a zadnje biralište zatvoreno je danas u 4 ujutro u Los Angelesu.


Đuro Sessa, predsjednik DIP-a na početku je rekao:


“Zahvaljujem članovima biračkih odbora i svim drugim članovima biračkih tijela. Ovo je bila jedna operacija u kojoj je angažirano skoro 75 tisuća ljudi, nakon mobilizacije najveći angažman nekog broja ljudi”.
Zatim je izvjestio o situacijama u kojima će doći do ponavljanja izbora, javlja N1.


“Imamo dvije situacije ponavljanja. Na biračkom mjestu u Stockholmu gdje je jedan birač za 1. izbornu jedinicu dobio 2 listića i oba ispunio i ubacio u kutiju. On je to prijavio nama i GONG-u. Tamo su izbori poništeni. Druga je situacija koja će biti popraćena poništenjem izbora, poništit će ih DIP, u 8. izbornoj jedinici u Raši, dopustilo se glasanje osoba koje nisu na popisu birača, radi se o osam listića”, rekao je Sessa i dodao da rokovi za prigovore teku od danas, a DIP ima 48 sati, odnosno do petka u ponoć da o njima odluči.