Koronavirus

Danas samo 48 novih slučajeva, iako je testirano preko 3.000 uzoraka. Najviše zaraženih u Zagrebu! Dobre vijesti iz Stožera PGŽ-a

P. N.

foto: Marko Lukunić PIXSELL

foto: Marko Lukunić PIXSELL

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 23 uzoraka briseva na covid19, svi su negativni, nema novozaraženihU posljednja 24 sata zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 1180.


Među njima je 291 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta. Preminulih nema.


Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 16245 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih su 272 preminule. Ukupno su se oporavile 14793 osobe, od toga 184 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 9057 osoba.
Do danas je ukupno testirano 295 998 osoba, od toga 3029 u posljednja 24 sata.


ZBIRNE BROJKE


Splitsko – dalmatinska županija – 8


Vukovarsko – srijemska županija – 6


Primorsko – goranska županija – 1


Dubrovačko – neretvanska županija – 0


Požeško – slavonska županija – 0


Istarska županija – 0


Sisačko-moslavačka županija – 0


Koprivničko-križevačka županija – 0


Bjelovarsko-bilogorska županija – 2


Zagrebačka županija – 8


Osječko-baranjska županija – 6


Zadarska županija – 6


Zagreb – 20


Ličko-senjska županija – 5


NOVO! 15:11 – Novih pet koronavirusom zaraženih osoba bilježi u zadnja 24 sata Ličko-senjska županija, četiri su iz Gospića i sve su  kontakti ranije oboljelih, a jedna je iz Brinja za koju epidemiološka obrada još traje.


Županijski Stožer civilne zaštite u ponedjeljak je priopćio da su covidom-19 u županiji do sada ukupno zaražene 172 osobe, trenutno je 48 aktivnih slučajeva i to najviše u Gospiću i Otočcu, a pojedinačni slučajevi utvrđeni su u Perušiću, Korenici, Vrhovinama, Brinju i Novalji.


Izliječene su 122 osobe, a do sada su od posljedica te infekcije umrle dvije osobe.


Pod mjerom samoizolacije trenutno je 214 osoba.


NOVO! 11.54 – Novih 20 slučajeva zaraze u zadnja 24 sata zabilježeno je u Zagrebu, zbog čega je mjera samoizolacije određena za 132 osobe, uključujući 16 učenika i troje nastavnika, izvijestio je u ponedjeljak zagrebački Stožer civilne zaštite.


U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u protekla 24 sata testirana su 394 uzorka, od čega je 20 novodijagnosticiranih osoba. Posljedično je mjera samoizolacije određena za 132 osobe.


Od 20 novih slučajeva, devet je osoba zasad negativne epidemiološke anamneze, devet osoba su kontakti prije pozitivnih osoba, za jednu osobu utvrđena je mogućnost zaraze prilikom izlaska u noćne klubove, a za još jednu mogućnost izlaska tijekom hospitalizacije.


U proteklom danu utvrđen je pozitivan nalaz kod učenika i pomoćnice u nastavi u osnovnoj školi te nastavnice srednje škole pa je mjera samoizolacije određena za 16 učenika i tri nastavnika osnovne škole.


U Zagrebu je trenutno aktivan 331 slučaj, a 1822 osobe se nalaze u samoizolaciji, podaci su Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.


Bez kršenja samoizolacije


NOVO! 11.43 – U posljednja 24 sata u Zadarskoj je županiji šest novih slučajeva zaraze koronavirusom i svi su kontakti ranije oboljelih osoba, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite. Među novozaraženima su tri žene i tri muškarca, i to po dvoje s područja općina Preko i Sveti Filip i Jakov te po jedna osoba iz Zadra i Posedarja. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 88 uzoraka, aktivni nadzor provodi se nad 229 osoba, a istekao je za njih 7419.


Na Covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano  je 18 pacijenata, a ukupno je u Zadarskoj županiji 146 aktivnih slučajeva. Službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.


NOVO! 11.42 – Klinički bolnički centar Osijek i Zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izvijestili su da je u posljednja 24 sata provedeno 276 testiranja na koronavirus, od čega je šest bilo pozitivno, priopćio je u ponedjeljak županijski stožer Civilne zaštite. Od šest novozaraženih, tri osobe su iz Đakova, te po jedna iz Valpova, Strizivojne i Čepina.


Na liječenju u KBC-u Osijek trenutno se nalaze 23 pacijenta oboljela od koronavirusa, od kojih su četiri na respiratoru. Od 23 hospitaliziranih, 14  je s područja Osječko-baranjske županije dok su ostale hospitalizirane osobe s područja ostalih slavonskih županija – po tri s područja Vukovarsko-srijemske i Virovitičko-podravske, dvije s područja Požeško-slavonske i jedna s područja Brodsko-posavske županije.


„Od početka pandemije koronavirusa na području županije zabilježeno je 910 izliječenih osoba, 26 osoba je preminulo, a trenutno je 68 oboljelih od koronavirusa.  Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 27 novih kontakata ranije oboljelih osoba, pa se trenutno na području županije u samoizolaciji nalaze 652 osobe“, navode iz Stožera.


Policija je obavila 18 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila kršenje propisanih mjera, a nije bilo ni prijava građana o kršenju mjera samoizolacije.


Razred u samoizolaciji


NOVO! 11.20 – U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđena su dva nova slučaja zaraze Covidom 19, priopćili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.


Jedna je osoba iz Bjelovara, a druga područja općine Đulovac.


U protekla 24 sata osam osoba se oporavilo i skinuto je s evidencije oboljelih tako da je na području Bjelovarsko-bilogorske županije trenutno zaraženo 23 osobe koronavirusom.


U samoizolaciji se nalazi 529 osoba.


NOVO! 10.40 – Novih osam slučajeva koronavirusa zabilježeno je u protekla 24 sata u Zagrebačkoj županiji, gdje je zbog pozitivnog nastavnika određena mjera samoizolacije razredu u osnovnoj školi u Dugom Selu, izvijestio je u ponedjeljak županijski Zavod za javno zdravstvo.


Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka u 10 sati evidentirano je 779 osoba kojima je potvrđen koronavirus, izliječeno je 527 osoba, a 16 ih je umrlo. Trenutno je aktivno 236 slučajeva.


Od osam novih slučajeva jedan se odnosi na Zaprešić, po tri na Veliku Goricu i Dugo Selo te jedan na Općinu Rugvica. Četiri novooboljele osobe su kontakti prethodno oboljelih, a za četiri slučaja je nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 50 osoba.


Zbog pozitivnog nastavnika mjera samoizolacije određena je učenicima jednog razreda u osnovnoj školi u Dugom Selu.


Jedna novozaražena osoba u Primorsko-goranskoj


NOVO! 10:31 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom.


NOVO! 10:28 – U Primorsko-goranskoj županiji danas je jedna novozaražena osoba (kontakt ranije zaraženih), a pet je osoba ozdravilo. Trenutno je na području županije 135 aktivnih slučajeva, izvijestio je županijski stožer.


NOVO! 9:59 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji 6 je novih pozitivnih osoba na covid-19 (4 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Vukovara i 1 iz Drenovaca), a 1 osoba je preminula.


NOVO! 10:02 – Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 128 obrađenih testova danas je 8 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 5, Sinja 1, Kaštela 1 i Dugog Rata 1 osoba.


Nema novozaraženih u Istri


NOVO! 9:50Dubrovačko – neretvanska županija nema nijedan novi slučaj, a izliječene su 4 osobe.


Novih slučajeva nema ni u Požeško-slavonskoj županiji, a trenutno je tamo aktivno 117 slučajeva zaraze koronavirusom.


NOVO! 8:58 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 23 uzoraka briseva na covid19, svi su negativni, nema novozaraženih. Trenutno je 6 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 85 osoba, objavio je županijski stožer civilne zaštite.


NOVO! 8:25 – Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost da na području županije nema novih slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Jedna osoba je proglašena zdravom, na bolničkom liječenju je jedna osoba, a u ovom trenutku na području županije je 12 aktivnih slučajeva.


NOVO! 8:15 – Sisačko – moslavačka županija danas nema novih slučajeva.