NOVE BROJKE

Još 5 oboljelih u PGŽ-u, najteži bolesnici su iz Srbije, Makedonije i Kosova

Barbara Čalušić

Foto Barbara Čalušić

Foto Barbara Čalušić

Prosječna dob je 60 godina, a od njih devetero sedam ima upalu pluća koje su različitog intenziteta zahvaćenosti. Troje bolesnika trajno je ovisno o kisiku

RIJEKA – Primorsko-goranska županija danas bilježi pet novih slučajeva zaraze koronavirusom i broji sveukupno 40 aktivnih slučajeva infekcije. Devetero bolesnika nalazi se na liječenju na Klinici za infektologiju u Kliničkom bolničkom centru Rijeka, a kako je na presici u bolnici kazala predstojnica Klinike za infektologiju prof. dr. Biserka Trošelj Vukić, njihova klinička slika je srednje teška do teška.
– Prosječna dob je 60 godina, a od njih devetero sedam ima upalu pluća koje su različitog intenziteta zahvaćenosti. Troje bolesnika trajno je ovisno o kisiku.


Troje najtežih bolesnika su importirani slučajevi. Jedan je iz Srbije, jedan s Kosova koji se dobro oporavlja i sprema za otpust iz bolnice, a jedan iz Makedonije koji je primljen prije tri dana, rekla je Trošelj Vukić


Ravnatelj KBC Rijeka prof. dr. Alen Ružić dodao je kako bolnica intenzivno prati razvoj situacije s pandemijom koronavirusa te da iako se svi u bolnici nadaju najboljem ishodu, razrađena je stretegija i za teške scenarije.
– Respiracijski centar je u potpunosti spreman. U njemu je 45 respiratora i još pet rezervnih, rekao je Ružić dodajući kako se u bolnici svi strogo pridržavaju epidemioloških mjera.


Posjete bolesnicima i dalje nisu dozvoljene, ali je od jučer u Klinici za ginekologiju i porodništvo dozvoljeno prisustvo partnera na porođaju, uz maksimalno poštivanje propisanih mjera.