Invetivni načini

Capak zgrožen kako se noću izbjegavaju restrikcije: “Sve je to zbog konzumacije opuštajućih tvari”

Portal Novi list

Foto Tomislav Pavlek/POOL/HINA

Foto Tomislav Pavlek/POOL/HINA

"Apeliramo na sve da se takve situacije ne događaju", poručio je CapakŠef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u petak na pressici Nacionalnog stožera civilne zaštite da se ograničenje rada noćnih klubova do ponoći zaobilazi tako da se zabave sele u objekte koji mogu raditi duže.


“Vijesti s terena kažu da je ta odluka bila dobra. Postoje inventivni načini da se iz noćnih klubova mladi presele u kafiće i restorane, koji mogu raditi duže, a to nije dobro”, rekao je Capak.


Mjerom su, kaže, htjeli smanjiti ono što su inspekcije dojavljivale s terena: da se do ponoći svi pridržavaju mjera, a nakon ponoći “zbog konzumiranja opuštajućih tvari dolazi do situacija u kojima se korona lakše prenosi”.
“Apeliramo na sve da se takve situacije ne događaju”, poručio je Capak.


Dodao je kako Stožer smatra da ne bi trebalo odlaziti na niti organizirati vjenčanja u Hercegovini, gdje su veliki saloni, ali i sama organizacija vjenčanja jeftinija.


“Okupit ćemo predsjednike lokalnih županijskih stožera na sastanak i dogovoriti s njima aktivnosti da oni, koji mogu brže i lakše identificirati problem, donose lokalno mjere u dogovoru s Nacionalnim stožerom, u smislu ograničavanja rada objekata ili smanjivanja obiteljskih i drugih vrsta okupljanja na određene brojke”, rekao je Capak.


Nada se da će ta mjera polučiti rezultat u vidu smanjenja broja zaraženih.