Adris grupa

Oni su rasli usred krize: Rovinjski Cromaris u lipnju ostvario rekordnu prodaju ribe

Edi Prodan

Šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina zabilježila je i višu prodajnu cijenu za dva posto pa je posljedično i prihod od prodaje veći za oko 20 posto od onog ostvarenog u lipnju 2019. godineZADAR – Skoro nestvarno djeluje informacija prema kojoj je rovinjski Cromaris u lipnju ostvario rekordnu prodaju brancina i orade i to iz svog uzgajališta nedaleko Zadra. Cromaris, koji posluje u sastavu rovinjske Adris grupe, šesta tvrtka u svijetu u uzgoju orade i brancina, u lipnju je prodao 956 tona ribe i prerađevina, što je 18 posto više u odnosu na isto razdoblje lani.


Postignuta je i viša prodajna cijena za dva posto pa je posljedično i prihod od prodaje veći za oko 20 posto od ostvarenog u lipnju 2019.


Cromaris i zaokret


Ako pak promatramo prvih šest mjeseci ove godine, Cromaris je, zbog utjecaja krize izazvane koronovirusom, ostvario neznatno manju prodaju od prošlogodišnje, no, zahvaljujući rastu prodajnih cijena od dva posto, očekuju se prihodi na razini prošlogodišnjih.
– Cromaris je uspješno zaokrenuo negativne trendove u prodaji izazvane korona krizom, ostvarivši veliki rast prodaje tijekom lipnja. Ovo je posljedica konstantnih ulaganja u kvalitetu te prilagođavanja potrebama našim potrošačima.Tijekom trajanja pandemije, Cromaris je svakodnevno dostavljao svoje proizvode kupcima, između ostalog i u Italiju. Istodobno smo radili na inovacijama i novim projektima.


Nagrada Crystal Award


Cromaris brancin nagrađen je Crystal Awardom koji dodjeljuje International Taste Institute u Bruxellesu, što je najveće priznanje u industriji mediteranske ribe. Početkom 2020. godine, Cromaris je držao 3,12 posto tržišnog udjela svjetske industrije mediteranske ribe i na stabilnom smo putu daljnjeg rasta našeg tržišnog udjela, što će potvrditi Cromaris jednim od svjetskih lidera u svojoj industriji, rekao je Goran Markulin, direktor Cromarisa.


Ovaj sjajni rezultat rovinjske tvrtke još je jedna poruka domaćem agraru kako se investiranje višestruko isplati.


Proizvodnja hrane, posebno one iz mora nevjerojatna je prilika za ojačanje hrvatskog izvoza, baš kao i za pozicioniranje Hrvatske na međunarodnom tržištu vrhunskih prehrambenih proizvoda.


Kako nam to pokazuje Cromaris, u Hrvatskoj se može proizvoditi i kvalitetno pa i po cijenama koje donose veliku dobit.