Uhvaćen

Krao registarske pločice po Rijeci, montirao ih na auto, pa točio benzin i bježao, uhvaćen je

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

S ukradenim pločicama na autu na pumpama je točio gorivo, koje nije platioBrodska policija uhvatila je 49-godišnjaka koji je na području Rijeke, Slavonskog Broda i Nove Gradiške zaslužan za deset krađa goriva, deset krađa registracijskih pločica i devet krivotvorenja isprava.


Krim istraživanje provedeno je u Policijskoj postaji Slavonski Brod čiji su djelatnici utvrdili kako je od 20. veljače do 4. listopada u Rijeci, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški otuđivao registracijske pločice sa raznih automobila i postavljao ih na dva automobila koja je koristio.


Potom je koristeći u prometu ne pripadajuće i otuđene registracijske pločice, na benzinskim postajama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Vrpolju, Đakovu i Rijeci, točio gorivo u više navrata (vrijednosti od 400 do 550 kuna), koje nije platio.
Policijski službenici su oštećene upoznali sa mogućnošću pokretanja privatne tužbe, a protiv osumnjičenika dostavljaju posebno izvješće kao dopune kaznenih prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u krađe i krivotvorenja isprava.


Iz PU brodsko-posavske također su izvjestili o uhićenju 28-godišnje Zagrepčanke i 20-godišnje Slovenke koje su serijski krale parfeme po nizu županija.


Utvrđeno je da su u Slavonskom Brodu, iz trgovine u Osječkoj ulici, ukrale više raznih parfema (vrijednosti više tisuća kuna), ali i da su počinile slična kaznena djela na području drugih policijskih uprava. Uz kaznene prijave privedene su mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu na daljnje postupanje.