Novost na tržištu namještaja

IKEA i u Hrvatskoj ima novu zgodnu opciju: Odsad im možete natrag prodati rabljeni namještaj koji ste tamo kupili

P. N.

Foto Luka STANZL / PIXSELL

Foto Luka STANZL / PIXSELL

Oni koji se odluče prvo će online proći korake alata za procjenu korištenog namještaja i tako saznati preliminarnu ponudu njegove vrijednostiIKEA je jučer širom svijeta ponudila svojim kupcima zanimljivu opciju. Prije kupljeni namještaj u IKEI kojeg ste se zasitili ili vam iz nekog razloga ne odgovara od sad je moguće ponovno prodati po vrijednosti koja će biti procijenjena u IKEI.


Prema prvim informacijama, za namještaj u stanju „kao novo“ moći će s dobiti 50 posto originalne cijene, za one u vrlo dobrom stanju 40 i one s tragovima korištenja 30 posto.


Akcija je nazvana „Druga prilika“ i u IKEI kažu da je riječ o „održivijem rješenju uz koje su svi pobjednici. Netko će drugi dobiti priliku uživati u tvom korištenom IKEA namještaju. Napravit ćeš nešto dobro za svoj novčanik i za naš planet.“
Oni koji se odluče prvo će online proći korake alata za procjenu korištenog namještaja i tako saznati preliminarnu ponudu njegove vrijednosti. Ta će ponuda biti valjana 30 dana.


Nakon toga, potrebno je sastavljeni IKEA namještaj zajedno s preliminarnom ponudom dovesti u robnu kuću IKEA Zagreb. IKEA zaposlenici će biti tu da pomognu istovariti  i napraviti konačnu procjenu proizvoda te potvrditi ponudu. Rabljeni namještaj naći će se u ponudi u robnoj kući IKEA Zagreb i kupci će ga moći kupiti po cijeni za koju je IKEA otkupila. Namještaj koji se ne uspije ponovno prodati IKEA će odlagati na otpad na, kako kažu „odgovoran način i reciklirati ih kada god je to moguće“.