Pu primorsko-goranska

Vijesti iz policije: Maserka pokrala staricu na Podvežici, Slovenac platio 13.000 kn za pijanu vožnju po Krku

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Ilustracija / Foto Vedran Karuza

Slovenac je neregistriranim četverociklom upravljao pod utjecajem alkohola od 1,63 promila i bez zaštitne kacigePolicija ponovo upozorava građane starije životne dobi da u svoje domove ne puštaju nepoznate osobe.


Naime, zabilježen je još jedan slučaj u kojem je za nekoliko tisuća kuna oštećena 80-godišnja hrvatska državljanka. Ništa ne sumnjajući, 11. kolovoza u svoj dom na području Podvežice u Rijeci pustila je nepoznatu žensku osobu, koja joj je ponudila uslugu masaže.


Ponuđenu uslugu oštećena je prihvatila, što je za sada nepoznatoj počiniteljici olakšalo počinjenje kaznenog djela.
Iskoristivši povjerenje, dob i zdravstveno stanje te boravak u njenom domu, otuđila je novac što je oštećena naknadno primijetila i prijavila policiji.


Slovenac platio 13.000 kuna jer je pijan vozio neregistriran četverocikl bez kacige


KRK – Krčka policija zaustavila je u prometu slovenskog državljanina, starosti 57 godina koji je 12. kolovoza oko 16.50 sati u mjestu Pinezići na otoku Krku upravljao četverociklom – „quad“, slovenskih registracijskih oznaka.


Utvrđeno je kako četverociklom upravlja pod utjecajem alkohola od 1,63 promila i bez zaštitne kacige. Isto tako je utvrđeno kako je četverocikl neregistriran, odnosno odjavljen tijekom 2018. godine.


Zatečeni 57-godišnjak je zadržan u službenim prostorijama policije, nakon čega je jutros doveden na nadležni Općinski sud u Crikvenici, Stalna služba u Senju gdje mu je pravomoćnom presudom izrečena novčana kazna u iznosu 10. 000 kuna zbog vožnje pod utjecajem alkohola i zaštitna mjera korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju tri mjeseca.


Također, policija mu je zbog vožnje bez zaštitne kacige izrekla novčanu kaznu u iznosu 1.000 kuna, a zbog upravljanja neregistriranim vozilom na iznos od 2.000 Spomenuti vozač je zaustavljen u sklopu provedbe pojačanih mjera nadzora vozača mopeda i motocikala, koja je provedena jučer na području Policijske uprave primorsko-goranske u vremenu od 15 do 20 sati i tijekom koje je zabilježeno 28 prometnih prekršaja.


Samo u jednom danu 15 nedozvoljenih glisiranja


Policijski službenici Postaje pomorske policije Rijeka kontinuirano i pojačano nadziru stanje sigurnosti prometa na moru. Tako su u jednom danu, odnosno, 12. kolovoza u nedozvoljenom glisiranju na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale zatekli 15 stranih državljana.


Spomenuti su glisirali u akvatoriju otoka Raba, Krka i Cresa, a riječ je o deset državljana Njemačke, tri državljana Italije te državljanima Nizozemske i Mađarske. Svima su zbog počinjenih prekršaja iz Pomorskog zakonika izrečene novčane kazne.


Osim toga, u rapskom akvatoriju u sportskom ribolovu bez potrebnih dozvola zatečeni su državljani Italije i Slovenije, koji su zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu, također novčano sankcionirani.


Pomorska policije moli sve nautičare, kupače i ronioce da poštuju propise kako bi se smanjila mogućih stradavanja na moru.