Krađa u Čakovcu

FILMSKA PRIČA Ujaka olakšala za 240 tisuća eura iz sefa

Šarlota Brnčić

Pixabay

Pixabay

Tereti ju se da je uzela i za sebe zadržala ujakov novac u ukupnom iznosu od oko 240.000 eura, u protuvrijednosti većoj od 1.800.000 kunaGotovo pa filmska priča stiže iz Čakovca gdje je 28-godišnjakinja okrala ujaka za više milijunski iznos. Nažalost, to joj je on sam omogućio imajući povjerenje u nju i rekavši joj gdje se nalazi sef, kao i mjesto na kojem je sakrio ključ.


Otkrivena je i protiv nje je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu.


Optužnicom ju se tereti da je od kraja 2017. do veljače 2020. godine u Čakovcu, u stanu njezinog ujaka, iskoristivši činjenicu da je ujak imao povjerenje u nju te ju upoznao s postojanjem skrivenog sefa u potkrovlju stana u kojem se nalazi veća količina novca i mjestom gdje je skriven ključ sefa, u najmanje deset navrata potajice uzimala ključ i novac iz sefa, a ključ vraćala na isto mjesto.
Tereti ju se da je uzela i za sebe zadržala ujakov novac u ukupnom iznosu od oko 240.000 eura, u protuvrijednosti većoj od 1.800.000 kuna.


Također, i da je u svibnju, nakon što više nije mogla doći do ključa sefa, upotrebom raznog alata pokušala nasilno otvoriti sef da dođe do novca, ali u tome nije uspjela.