Tragično

Strahota i tragedija u Cetingradu: Iz mržnje prema supruzi pucao joj u glavu, pa presudio sebi

Portal Novi list

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dragan M. bio je prijavljivan za prijetnje i nasilje u obitelji prema supruzi MariniNezapamćena strahota i tragedija odigrala se u Cetingradu, pograničnom mjestu kod Slunja: Dragan M. (37) pucnjem u glavu ubio je suprugu Marinu (36), a potom pištoljem presudio sebi.


U vezi su bili od srednjoškolskih dana, no prekinuli su prije nekoliko mjeseci. Nakon današnje tragedije iza njih je ostalo troje malodobne djece.


Draganova mržnja prema supruzi bila je presudna. Ranije ju je ispoljavao prijetnjama i fizičkim nasiljem, a sada se ona manifestirala u najstrašnijem obliku, piše Jutarnji.
U tragičnom trenutku, nešto prije 8 sati, dvoje djece je spavalo na katu kuće, a gdje je bila i Marinina majka, koja ih je otišla obići.


Bilo je kasno za sve


Jedno dijete bilo je u školi. Začuli su pucnjeve i sjurili se dolje. Bilo je kasno za sve.


– Došao je svojom Mazdom i ostavio je tu na parkiralištu. Otišao je do vrata. Ona mu je otvorila. Pucao joj je u glavu. Ona je odmah pala na terasu. On je otišao iza zida u ljetnu kuhinju, čučnuo i pucao sebi u glavu.


Kad sam došao, vidio sam nju, ali nisam zapazio pištolj. U tom trenutku iz kuće je silazio najstariji sin s kojim sam se mimoišao. Zvali smo hitnu, policiju, nikoga nije bilo 20 minuta. Ovi iz hitne su joj pokušali pomoći, davala je znakove života, ali je preminula, govori za Jutarnji šokirani susjed.


Navodno je suprug Marinu “navukao” da dođe riječima kako samo želi razgovarati. No, čim je došla do kućnog praga, izvukao je oružje i zapucao.


Što se dogodilo Draganu da posegne za tako tragičnim i bezizlaznim rješenjem problema ne zna nitko, njegov je čin toliko šokantan da ostavlja bez riječi.


Zajedno od srednjoškolskih dana


Zajedno su bili od srednjoškolskih dana, ona je zatrudnjela, vjenčali su se te je ona potom završila Medicinsku školu u Karlovcu. Radila je u sanitetu Doma zdravlja u Slunju.


On se bavio uzgojem ovaca u svojem OPG-u u mjestu Šiljkovača, u kojem su im pomagali njegovi roditelji. Dobili su još dvoje djece, preuredili su kuću. Bili su vrijedni i imućni. Tako su izgledali rodbini i poznanicima.


Međutim, što se događalo između četiri zida ne zna nitko, no to nešto ih je razdvojilo. Spominje se njegovo nasilničko ponašanje i prijetnje. Za tako nešto nije osuđivan, ali jest prijavljivan te se postupak vodi na Općinskom sudu u Karlovcu.


Ona je zato otišla od njega i vratila se u svoju obiteljsku kuću u Cetingradu, kamo je odvela i djecu. Tome ima, kaže susjed, možda tri, četiri mjeseca.


Prijava za nasilje u obitelji


– Svi smo mi sada pametni i donosimo svoje zaključke, ali ne znamo što se među njima događalo. Ja samo mogu reći da su to bili dobri i vrijedni ljudi, a kome i kako da sudim? Neka to rade policija i sud, kaže za Jutarnji mještanin koji je supružnike jako dobro poznavao.


Prve moguće motive strašne tragedije dao je nagovijestiti zamjenik Županijske državne odvjetnice u Karlovcu Dubravko Skolan, koji je rukovodio očevidom.


– U Cetingradu u Ulici dr. Franje Tuđmana 19 došlo je do tragičnog događaja i smrti dvoje supružnika uslijed pucanja vatrenim oružjem. Postoje indicije da se radi o ubojstvu i samoubojstvu.


Poginuli su supružnici od 37 i 36 godina. Prema mojim saznanjima, suprug je prijavljivan zbog kaznenog djela prijetnje i nasilja u obitelji prema supruzi, a predmet se vodi kod Općinskog suda u Karlovcu.


Događaj se zbio između 7 i 8 sati, rekao je za Jutarnji zamjenik županijske tužiteljice Dubravko Skolan, napominjući da će se ostali detalji tek utvrđivati.