Organizirani kriminal

Što su planirali? Policija pronašla nelegalne puške i municiju kod dvojice muškaraca u Rijeci

Vladimir Mrvoš

Tijekom kriminalističkog istraživanja pretragom doma i prostora kojim se osumnjičenici koriste na području Rijeke pronađeno je nelegalno oružje i streljivoPolicijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 42 i 68 godina, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene organiziranog kriminaliteta.


Tijekom kriminalističkog istraživanja pretragom doma i prostora kojim se osumnjičenici koriste na području Rijeke pronađeno je nelegalno oružje i streljivo.


Riječ je o dvije puške, marke „Crvena zastava“ M-64 i marke „Manlicher Carcano“ tzv. Talijanka, zatim plinskom pištolju marke „Umarex“ model 96 s pripadajućim spremnikom i 76 komada različitog streljiva. Po završetku istraživanja, zbog sumnje u počinjenje tri kaznena djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, obojica osumnjičenika su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.