OTVORENA ISTRAGA

Pritvoren nasilnik iz Jastrebarskog koji je pokušao ubiti sina dok je branio majku

Šarlota Brnčić

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici danas je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 58-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva sina i nasilja u obitelji.
Sumnjiči se da je u stanu bivše supruge u Jastrebarskom, tijekom naguravanja sa sinom koji ga je sprječavao da napadne bivšu suprugu, a u namjeri da ga usmrti, iz pojasa izvadio nož i zamahnuo njime dva puta prema njegovoj glavi i prsištu.
Zadao mu je jedan udarac i nanio ubodnu ranu desnog prednjeg hemotoraksa i kontuziju prsnog koša.
Osnovano se sumnja i da je od rujna 2013. do 15. kolovoza 2020. u Jastrebarskom, u više navrata ozbiljno prijetio bivšoj supruzi čime je kod nje izazvao osjećaj straha, nespokojstva i osobne ugroženosti.
Također, i da je od rujna 2013. do 15. kolovoza 2020. bivšu suprugu vrijeđao, psovao i nazivao raznim pogrdnim riječima te ju na taj način dovodio u ponižavajući položaj.
Sucu istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici je podnijet prijedlog za određivanjem istražnog zatvora protiv njega zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a koji je sudac istrage prihvatio i odredio mu istražni zatvor.