Vozačica Mercedesa

Potjera na Istarskom ipsilonu: Vozila u krivom smjeru, razbijala aute, policija joj pucala u gume

Portal Novi list

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Utvrđeno je da se radi o 62-godišnjoj njemačkoj državljanki te su je policijski službenici priveli uz uporabu sredstava prisile. Smještena je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovuPolicija je u utorak oko 22.20 sati zaprimila dojavu da se automobil marke Mercedes austrijske registracije kreće u suprotnom smjeru na dionici Istarskog ipsilona Medaki – Baderna u smjeru Umaga.


Budući da je postojala opasnost da će vožnjom u suprotnom smjeru vozilo ugroziti druge sudionike u prometu, Istarski ipsilon je zatvoren za promet, a policijski službenici odmah su započeli potjeru, piše Glas Istre.


Nakon što je pristigao na naplatnu postaju Umag, Mercedes je udario u jedan automobil koji je stajao u koloni i u jedno policijsko vozilo.
Potom je vozačica Mercedesa naglo krenula prema policijskom službeniku, pokušavajući ga pregaziti zbog čega je on bio prisiljen uporabiti vatreno oružje te ispaliti hice u gume vozila.


Mercedes se unatoč tome nastavio kretati velikom brzinom, ponovno suprotnim smjerom, ovaj put u smjeru Pule, zbog čega su policijski službenici nastavili potjeru.


Nakon odmorišta Bale policijski službenici sustigli su vozilo, a vozačica je tada udarila u stražnji dio policijskog vozila i zaustavila se.


Utvrđeno je da se radi o 62-godišnjoj njemačkoj državljanki te su je policijski službenici priveli uz uporabu sredstava prisile. Smještena je u odgovarajuću zdravstvenu ustanovu.


U događaju nitko nije ozlijeđen.


Na mjestu događaja obavljen je očevid, a nad njemačkom državljankom će se provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je obijesnom vožnjom dovela u opasnost druge sudionike u prometu, da je oštetila tri vozila i pokušala pregaziti policijskog službenika.