Nesretni splet okolnosti

Policija objavila detalje teške nesreće na autocesti: Prvo je buknuo požar na automobilu…

Šarlota Brnčić

Foto Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U sudaru dvaju teretnjaka vozač kamiona teško je ozlijedio lijevu ruku i vozilom hitne prebačen je u Opću bolnicu u KarlovcuDo prometne nesreće u kojoj je teško ozlijeđen vozač kamiona, a koja se danas poslijepodne oko 16.20 sati zbila na autocesti Rijeka-Zagreb kod tunela Veliki Gložac, došlo je nesretnim spletom okolnosti.


Naime, oko 16.10 sati u tunelu je najprije došlo do izbijanja požara na automobilu. Vatra je planula u predjelu motora, a vozač je uspio na vrijeme napustiti automobil i proći bez ozljeda. Buktinja je doslovno progutala vozilo, a vozač je promptno uzbunio sve nadležne službe s obzirom da je do požara došlo u tunelu.


Na semaforima ispred tunela upalila su se crvena svjetla kao znak upozorenja za nadoilazeće vozače. Tako se na crveno ispred tunela u smjeru Zagreba zaustavio vozač šlepera, no vozač kamiona koji se kretao iza njega se nije uspio zaustaviti već je naletio na šleper.
U sudaru dvaju teretnjaka teško je ozlijedio lijevu ruku i vozilom hitne prebačen je u Opću bolnicu u Karlovcu.


Promet je u smjeru Rijeke bio u prekidu do 18.10 sati, dok se u smjeru Zagreba odvijao preticajnom trakom, priopćeno nam je večeras iz PU primorsko-goranske.