Završio u pritvoru

Sramota za uniformu: Policajac tražio 1000 kuna od žrtve krađe kako bi mu vratio ukradeni hard disk

Hina

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

Policija / Foto Davorin Visnjic/PIXSELL

PU zagrebačka izvijestila je da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik u pritvoru, te da je Uskoku podnesena kaznena prijavaUred za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) pokrenuo je istragu protiv 33-godišnjeg policajca i 39-godišnjakinje zbog primanja mita, pomoći u primanju mita i krivotvorenja službene isprave, izvijestili su u srijedu Uskok i Policijska uprava zagrebačka.


Istraga je pokrenuta na temelju osnovane sumnje da je 33-godišnji policijski službenik Policijske uprave zagrebačke od počeka lipnja do početka srpnja ove godine, dok je bio zadužen za slučaj krađe, kontaktirao žrtvu i zatražio novac, tj. da mu uplati 1000 kuna kako bi mu vratio ukradeni hard disk.


Sumnja se da mu je u tome pomagala 39-godišnjakinja kod koje je bio ukradeni disk.
Osnovano se sumnja da je policajac sastavio potvrdu u kojoj je neistinito unio činjenicu da je oštećeniku vratio ukradene stvari, umjesto oštećenika ju je potpisao i uložio ju u spis predmeta.


PU zagrebačka izvijestila je da je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik u pritvoru, te da je Uskoku podnesena kaznena prijava.
Policajac je udaljen iz službe zbog sumnje u težu povredu službene dužnosti te će se protiv njega podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.