Prisila prema zdravstvenom radniku

Pod optužnicom jer je kamenovao tim hitne pomoći: Ničim izazvan, napao medicinsku sestru i vozača pa ozlijedio liječnicu

Šarlota Brnčić

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Liječnici je zadao lakše ozljede lijeve ruke, pa su oni u strahu od daljnjeg napada otišli s mjesta događaja i pozvali policiju.SPLIT – Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 61-godišnjaka zbog prisile prema zdravstvenom radniku, a u pitanju je slučaj od ovoga ljeta kada je rabijatni muškarac bacao kamenje po timu hitne pomoći.


Okrivljeniku se stavlja na teret da je 28. srpnja ispred kuće u mjestu pored grada Omiša, po dolasku sanitetskog vozila na hitnu intervenciju prišao vozilu sa suvozačeve strane te, ničim izazvan, verbalno napao medicinsku sestru i vozača koji su bili u kabini vozila.


Kada mu se iz stražnjeg dijela vozila obratila liječnica, okrivljenik je počeo vikati u njenom smjeru govoreći im da se gube i da će ih kamenovati nakon čega je uzeo nekoliko kamenja s poda i svom snagom ih bacio prema vozilu i medicinskom timu. Liječnici je zadao lakše ozljede lijeve ruke, pa su oni u strahu od daljnjeg napada otišli s mjesta događaja i pozvali policiju.
U optužnici je predloženo i produljenje mjera opreza zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.