Vikend na cestama

Po riječkoj zaobilaznici merecedesom sa ZG tablicama vozio čak 120 km/h više od dopuštenog

Vladimir Mrvoš

Ilustracija / Foto: D. ŠKOMRLJ

Ilustracija / Foto: D. ŠKOMRLJ

Prekršaj je evidentiran u subotu 23. svibnja kod čvora RujevicaRIJEKA – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentiran je ukupno 351 prometni prekršaj.


Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzine kretanja vozila – 141 prekršaj, slijede 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vožnji, zatim 21 prekršaj vozača zatečenih u vožnji pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, 12 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, a 122 su ostala prekršaja.


Najveća brzina evidentirana je u subotu, 23. svibnja na riječkoj zaobilaznici, kod čvora Rujevica, gdje se u 15.17 sati osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registarskih oznaka, kretalo brzinom od 191 km/h na mjestu određenog ograničenja brzine kretanja na 70 km/h.
Od 55 alkotestiranih vozača, najveća koncentracija od 2,33 promila izmjerena je 30-godišnjem vozaču osobnog vozila. Policija ga je u nedjelju nakon pola noći zatekla na području Crikvenice gdje je upravljao vozilom marke Renault Clio, riječkih registarskih oznaka.


Uz to je tijekom vožnje koristio mobilni telefon na nepropisan način. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije te je protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu.


Zbog počinjenih prekršaja predložena mu je novčana sankcija u visini 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.