Što je planirao?

NAORUŽAN DO ZUBA Riječanin uhićen u Lici s hrpom oružja, izradio je i dva “paklena stroja”

Marin Smolčić

SERGEJ DRECHSLER

SERGEJ DRECHSLER

Još uvijek nije poznato za kakve su aktivnosti bila namijenjena ova dva improvizirana „paklena stroja“Prema izvješću Policijske uprave ličko-senjske dovršen je pretres prostorija koje u selu Mogorić kod Gospića koristi 51-godišnjak iz Rijeke.


Njega se sumnjiči da je počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


U sklopu kriminalističkog istraživanja izvršena je pretraga prostorija koje on koristi, pri čemu je pronađeno 600 grama eksploziva TNT, 50 detonatorskih kapisli, 20 komada raznih vojnih metaka, četiri komada signalnih metaka za bestrzajni top i – dvije improvizirane eksplozivne naprave kućne izrade!
Još uvijek nije poznato za kakve su aktivnosti bila namijenjena ova dva improvizirana „paklena stroja“.


Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.


Ispitan je i 81-godišnjak iz Gospića zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju. Djed se sumnjiči da je u nedjelju, 28. lipnja 2020. godine navečer oko 21 sat došao u dvorište obiteljske kuće 60-godišnjaka u Bužimu, gdje ga je nakon verbalne prepirke, napao nožem zadavši mu laku tjelesnu ozljedu u predjelu abdomena. Završio je u zatvoru, a ozlijeđeni u bolnici. Ovome sukobu nije „pomogao“ alkohol, već poravnavanje starih računa.


Napadač je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava biti će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.