Bivši šef Janafa

Kovačević sakrio svoj Hilux u garažu poznanika, policija u Toyoti našla milijun eura u kešu

Portal Novi list

foto: Saša Zinaja/NFOTO/PIXSELL

foto: Saša Zinaja/NFOTO/PIXSELL

U vozilu je pronađena veća količina gotovog novca u raznim valutama i apoenima. Bilo je tu kuna, dolara, eura... Kada su sve zbrojili, istražitelji su došli do iznosa koji premašuje milijun euraViše od milijun eura u kešu pronašla je policija u Samoboru, u pretragi kuće poznanika osumnjičenog sad već bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića. Donedavni predsjednik Uprave ove državne tvrtke uhićen je prošlog tjedna u akciji Uskoka, pod optužbom za primanje gotovo dva milijuna kuna mita od Kreše Peteka, vlasnika Elektrocentra Petek iz Ivanić-Grada.


Zaplijenjeni novac izravno se povezuje upravo s Kovačevićem, pri čemu postoji mogućnost da njegov prijatelj za tu gotovinu nije ni znao, javlja Jutarnji list.


Kako doznaju iz neslužbenih, ali pouzdanih izvora, Kovačević je prije nekog vremena zamolio svog poznanika Deana Šparavca, jednog od direktora u tvrtki Alfa stan, da mu dopusti da u garaži njegove vile u Samoboru parkira svoj osobni automobil.
Šparavec mu je to i dopustio. No, za to su u međuvremenu doznali i istražitelji te su pribavili potrebne naloge za pretres i upali u spomenutu garažu. Bio je to, neslužbeno doznaje Jutarnji, pun pogodak.


U garaži su zatekli Kovačevićev pick-up, Toyotu Hilux. Kovačević inače u svojoj imovinskoj kartici nije naveo da posjeduje bilo kakav automobil, no, policija je raspolagala konkretnim informacijama da je upravo on koristio spomenutu Toyotu.


A u vozilu je pronađena veća količina gotovog novca u raznim valutama i apoenima. Bilo je tu kuna, dolara, eura… Kada su sve zbrojili, istražitelji su došli do iznosa koji premašuje milijun eura.


Zanimljivo je da je u pretraženoj Toyoti Hilux pronađena i veća količina dokumentacije, koju je Kovačević očigledno u određenom trenutku odlučio skloniti. O kakvoj se konkretno dokumentaciji radi nije bilo moguće doznati, jer je i istražitelji tek trebaju pomno pregledati.


Da je Dragan Kovačević negdje “sklonio” veći iznos gotovine, istražitelji su sumnjali i prije prošlotjedne akcije u kojoj su uhićeni i Kovačević i još 12 suosumnjičenih osoba, među kojima su se našla i dva gradonačelnika i saborska zastupnika, HDZ-ov Dražen Barišić i SDP-ov Vinko Grgić, javlja Jutarnji.