PODIGNUTA OPTUŽNICA

Konobar u Perušiću izrađivao oružje, skrivao bombu i streljivo, proizvodio i dilao drogu

Marin Smolčić

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej DrechslerGOSPIĆ – Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom s područja Perušića zbog osnova sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, omogućavanje trošenja droga i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.


Tijekom kriminalističkog istraživanja izvršena je i pretraga prostorija koje on koristi te je tada pronađeno 16,2 grama marihuane, četiri grama amfetamina i jedna ecstasy tableta. Ovaj mladić, inače konobar po struci, bio skrivao je i 43 komada streljiva call. 7,62×39 mm i jednu ručnu bombu, što mu je oduzeto.


Dosadašnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je ovaj mladić u više navrata marihuanu prodao 20-godišnjaku i 19-godišnjaku (obojica iz Udbine), a s 20-godišnjakom je u više navrata i konzumirao marihuanu. On je uhićen, predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.
U vremenu od 15. do 25. rujna 2020. godine na odmorištu na autocesti A-1 nepoznati počinitelj je ukrao je pet komada pleksiglasa od ograde, zatim metalne poklopce od šahti, sjenilo s rasvjetnog stupa i sirenu protupožarnog alarma, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Zagrebu.


Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.