Sutra odluka

Josipa Rimac sutra izlazi na slobodu? Njena odvjetnica otkriva da u zatvoru piše – knjigu

P. N.

Josipa Rimac / Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Josipa Rimac / Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Podsjeća kako su Rimac zadnji put slobode koštali oduzeti mobiteli, ali nada se da ovog puta nećeUkoliko USKOK do sutra ne izvadi neki novi adut iz rukava, Josipa Rimac u utorak bi mogla iz istražnog zatvora izaći na slobodu.


Njena odvjetnica Lidija Horvat izjavila je za Novu TV kako je prije nekoliko dana pričala s njom i kako je optimistična s obzirom na odluku vijeća koje je usvojilo žalbu obrane gotovo u cijelosti. Smatra da će sud ostati pri svojoj odluci i ne dozvoliti produljenje pritvora.


“Čula sam da piše knjigu u zadnje vrijeme, tako mi je rekla, za naslov i tematiku morat ćete pitati nju”, rekla je odvjetnica Horvat za Dnevnik.hr, na pitanje kako Josipa Rimac podnosi i provodi zatvorske dane. Dodaje da se dobro osjeća i da ima određenu komociju i diskreciju.
Podsjeća kako su Rimac zadnji put slobode koštali oduzeti mobiteli, ali nada se da ovog puta neće.


“Mobiteli jesu bili ti iz kojih je proizašlo produljenje istrage, ali smatram da sud ne bi smio dozvoliti da nakon puna četiri mjeseca, koliko su se mobiteli nalazili kod USKOKA, USKOK nađe nove svjedoke za koje do sad nije znao”.


O mogućoj nagodbi s USKOK-om ne želi govoriti prije nego dođe do optužnice.