Prometna nesreća

Istarski političar pregazio ženu, preminula je: “U šoku sam, izletjela mi je pred auto”

Portal Novi list

Foto Glas Istre

Foto Glas Istre

Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo, kazao je Josip Anton RupnikVozilom koje je danas poslijepodne u Stankovićevoj ulici na Kaštanjeru u Puli naletjelo na pješakinju, koja je u međuvremenu preminula, upravljao je poznati istarski političar, 82-godišnji Josip Anton Rupnik.


On je upravljao Hyundai Accentom pulske registracije, kojim je naletio na ženu u šezdesetim godinama, koja stanuje u blizini.


Rupnik je dugogodišnji vijećnik u Skupštini Istarske županije i član vladajuće koalicije. Osnivač je i predsjednik stranke Zeleni savez, a predsjednik je i ekološke udruge Eko Istra.
Rupnik se javio Glasu Istre nedugo nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovao, potvrdivši da je upravo na hitnoj gdje mora dati krv kako bi se utvrdilo da li je pod utjecajem alkohola.


U priličnom šoku, ipak je uspio reći nekoliko rečenica opisujući kako se sve dogodilo.– Nisam vozio brzo, možda 30 do 40 kilometara na sat. Tamo se u blizini nalazi osnovna škola Kaštanjer i uvijek kad tamo prolazim, po inerciji usporim. Tako je bilo i ovaj put. U jednom trenutku, pješakinja se samo stvorila ispred mene.


Nije prolazila na pješačkom prijelazu, već je bila van njega. Doslovno je izletjela ispred mog automobila i nisam je vidio. Bila je to sekunda i pješakinja se našla ispred mog vozila i dogodilo se to što se dogodilo, kazao je Rupnik.Bio je upoznat s time da je pješakinja od dobivenih ozljeda preminula.


– U šoku sam i sad čekam daljnju proceduru. Tu sam na hitnoj pomoći jer moram dati krv. Alkohol nisam konzumirao, i svi koji me znaju, znaju da ne pijem. Ne znam kakvo će dalje biti postupanje policije, kazao je Rupnik.