Zločin u Splitu

Ide pred suca za mladež: Maloljetnik rođen 2004. godine osumnjičen za ubojstvo 89-godišnje starice

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić« u Zagrebu.SPLIT – Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u suradnji s djelatnicima PU splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije, obavio je očevid u stanu u Splitu gdje je jučer oko 18 sati ubijena 89-godišnjakinja.


S obzirom da postoji osnovana sumnja da je umirovljenicu usmrtio maloljetnik (2004.), dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika je sukladno odredbama Zakona o sudovima za mladež podnio sucu za mladež Županijskog suda u Splitu prijedlog za izdavanje potrebnih naloga za očevid na tijelu i tjelesni pregled maloljetnika. Također, i za uzimanje biološkog materijala radi DNK analize i izuzmanje krvi i urina radi toksikološke analize u dokazne svrhe.


Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja »Ivan Vučetić« u Zagrebu.
Naloženo je i da se obavi vanjski pregled i obdukcija žrtve. Osumnjičeni maloljetnik će biti tijekom dana doveden sucu za mladež Županijskog suda u Splitu radi ispitivanja.